Voordelen elektrische auto leasen

Als fan van elektrisch rijden zien wij dat het leasen van een elektrische auto steeds voordeliger en interessanter wordt voor de zakelijke rijder. De elektrische auto is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Je hebt kwalitatief, goede elektrische auto’s en het laadnetwerk in Nederland breidt zich steeds verder uit. Een elektrische auto biedt behoorlijk wat voordelen. Je hebt geen CO2-uitstoot, je profiteert van een lage bijtelling en je kunt in aanmerking komen voor de MIA-subsidie. In dit artikel zetten wij de voordelen, maar ook de nadelen voor je op een rijtje en lichten deze toe.

Voordelen elektrische auto leasen

+ Lage bijtelling elektrische leaseauto

+ Ruim aanbod elektrische auto 2018/2019

+ Aantal laadpunten in Nederland stijgt

+ Subsidie voor elektrische auto

Lage bijtelling elektrische leaseauto

Een groot voordeel van een elektrische auto is de lage bijtelling. Juist 2018 is het moment om een elektrische auto te gaan leasen. In 2018 betaal je slechts 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde. In 2019 veranderen de regels als het gaat om bijtelling voor de elektrische auto’s. In 2019 betaal je over de eerste 50.000 (fiscale waarde) euro slechts 4% bijtelling en over het resterende bedrag betaal je 22 procent. 

Ruim aanbod elektrische leaseauto’s 2018 en 2019

De zakelijke rijder kiest steeds vaker voor een elektrische leaseauto. Automerken zien de populariteit van elektrische auto’s ook toenemen en brengen steeds betere en betaalbare elektrische auto’s op de markt uit. De Hyundai Kona Electric, Renault Zoe of de Nissan Leaf is als leaseauto zeker een aanrader. De Nissan Leaf is niet voor niets uitgeroepen tot een van de meest populaire leaseauto’s van de afgelopen tijd. Voor de zakelijke rijder die iets meer budget heeft, zijn de populaire elektrische auto’s van dit moment de Tesla model S, de Tesla model X, en de Jaguar I-Pace. Deze elektrische auto’s hebben een actieradius tussen de 540 km en de 613 km.

Aantal laadpunten in Nederland stijgt

Nog een fijne bijkomstigheid is de laadinfrastructuur in Nederland. Er zijn inmiddels voldoende mogelijkheden om je elektrische auto op te laden bij openbare oplaadpunten en snellaadstations zoals Fastned. Bovendien is het mogelijk om de elektrische auto thuis op te laden. Het opladen wordt tevens steeds makkelijker door de vele hulpmiddelen zoals handige apps voor het elektrisch rijden.

Subsidie voor elektrische auto

Wil je graag een elektrische auto leasen? Dan kun je in aanmerking komen voor verschillende subsidies voor de elektrische auto. Denk hierbij aan de MIA-subsidie en de subsidieregeling voor een volledig elektrische (bestel)auto in de gemeenten Den Haag en Amsterdam.

Nadelen elektrische auto

Zitten er ook nadelen aan een elektrische auto? Als je kijkt naar de actieradius van een elektrische auto en dit vergelijkt met een conventionele leaseauto, dan is dit toch enigszins beperkt. Wij verwachten dat het rijbereik van EV’s in de toekomst alleen maar zal toenemen, maar op dit moment is het vooral voor de zakelijke rijder die veel kilometers maakt, een andere manier van rijden. Het vergt van te voren iets meer planning, maar het is zeker geen belemmering.

Elektrische auto leasen

Wil je graag een elektrische auto leasen? Bekijk meteen ons aanbod elektrische auto’s op zakelijkelektrischleasen.nl en bereken meteen jouw leasetermijn per maand.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *