Leaseauto getest | Nissan Leaf

Vers van de pers: de nieuwe Nissan Leaf. Wij mochten dankzij ACSL, Autocenters van Staalduinen Louwes, het nieuwe model alvast een aantal dagen testen. Wij waren natuurlijk razend benieuwd naar de gloednieuwe Nissan Leaf en konden niet wachten om ermee op pad te gaan. In de video delen wij onze ervaringen met het nieuwe model. Vanaf mei 2018 is de Nissan Leaf verkrijgbaar in Nederland.

Nissan Leaf 2018 testen

Het design van de gloednieuwe Nissan Leaf is ten opzichte van het oudere model een stuk veranderd. Het design van de Nissan Leaf oogt fris, stoer en vooral sportief. Dat niet alleen, het nieuwe model is van de nieuwste technologieën voorzien met onder andere: e-Pedal, ProPILOT, Nissan Intelligent noodremsysteem met voetgangersdetectie, stoelverwarming voor en achter en uiteraard is dit nog lang niet alles. Naast het design is er goed nagedacht over het interieur met de donkere bekleding en met het deels digitale dashboard, straalt de Nissan Leaf luxe uit.

Actieradius Nissan Leaf

De Nissan Leaf heeft een accupakket van 40 kWh. Volgens de NEDC-test heeft het nieuwe model een actieradius van 378 kilometer. In de praktijk zal dit neerkomen op een actieradius van ongeveer 250 kilometer. Als je dit vergelijkt met de actieradius van de Opel Ampera-e, dan is de actieradius van de Nissan Leaf kleiner. Daar staat tegenover dat de aanschafwaarde ook veel lager is. Als je kijkt naar de directe concurrenten van de Nissan Leaf, de Volkswagen e-Golf en de Hyundai Ioniq, dan is de actieradius veel groter. 

Nissan Leaf leasen vanaf mei 2018

De Nissan Leaf leasen? Het door ons geteste model, de Nissan Leaf Tekna, heeft een vanafprijs van 38.990 euro, maar je kunt al een Nissan Leaf Visia rijden vanaf 33.990 euro. De komende jaren kun je in Nederland profiteren van 4% bijtelling die geldt voor het leasen van een elektrische auto. Voor de Nissan Leaf betekent dit een nettobijtelling van ongeveer 50 euro (op basis van een belastingschaal van 40,8 procent).

Ben je benieuwd naar de leaseprijs? Via de website zakelijkelektrischleasen.nl kun je online heel eenvoudig de leaseprijs berekenen. Het leasetarief is afhankelijk van de looptijd, kilometrage en de door jou gekozen uitvoering en opties. Het nieuwe model is vanaf deze maand verkrijgbaar in Nederland en de verwachting is dat je de Nissan Leaf vanaf mei kunt gaan rijden.

3 reacties

  1. Chantall Vorster op zegt:

    Ik wil een nieuwe Nissan leaf cobalt blauw hebben. Hebben jullie die ook staan. En je kunt me ook even bellen op vandaag. Als dat lukt. En of een berichtje terug sturen. En groetjes van chantall.

  2. Chantall op zegt:

    Ik wil een nieuwe Nissan leaf cobalt blauw hebben. Hebben jullie die ook staan. En je kunt me ook even bellen op vandaag. Als dat lukt. En of een berichtje terug sturen. En groetjes van chantall.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *