Flexibel zakelijk leasen? Kies voor shortlease

Ben je op zoek naar een zakelijke leaseauto, maar wil je niet direct voor een langere periode een leasecontract afsluiten? In dit geval is shortlease – oftewel flexibel leasen – wellicht een oplossing. Shortlease betekent een leaseovereenkomst voor een kortere periode vanaf 1 maand tot 24 maanden of langer. Het grote verschil ten opzichte van longlease is dan ook de looptijd van het leasecontract. Die is namelijk flexibel. Na een maand kun je zelf bepalen wanneer je de overeenkomst opzegt. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen van shortlease zijn. 

Voor wie is shortlease geschikt?

Shortlease is een perfecte oplossing als je op zoek bent naar een leaseauto voor een tijdelijke periode. Maar voor wie is shortlease geschikt? Shortlease is met name interessant voor: bedrijven die tijdelijk op zoek zijn naar een leaseauto, medewerkers met een tijdelijk dienstverband, een tijdelijk project of voor startende ondernemers.

Stel, je bent als startende ondernemer op zoek naar een leaseauto en overweegt de optie om een auto te leasen. Shortlease is in dit geval de ideale uitkomst, omdat je de voordelen van het full operational leasen kunt ervaren en tegelijkertijd op ieder willekeurig moment je leasecontract kunt opzeggen. Daarnaast is het een flexibele aanvulling op je vaste wagenpark, maar ook als je bijvoorbeeld in afwachting bent van je nieuwe leaseauto en tijdelijk een voorloopauto nodig hebt. Allemaal redenen om te kiezen voor shortlease. Met shortlease profiteer je volop van de voordelen van full operational lease. Je wordt dus volledig ontzorgd.

Shortlease: flexibel en op korte termijn op te zeggen

Een groot voordeel van shortlease is dat je een leasecontract aangaat die na een korte periode vanaf een maand (of twee maanden) opzegbaar is. Dit betekent dat je niet vastzit aan een leaseovereenkomst met een looptijd van meerdere jaren. Met shortlease behoud je de flexibiliteit die je nodig hebt, omdat je het contract op korte termijn al kunt opzeggen. De opzegtermijn is overigens afhankelijk van de leasemaatschappij. Bij de ene leasemaatschappij kun je het leasecontract binnen een dag opzeggen, waar dit bij de ander wekelijks of maandelijks opzegbaar is. Mocht jouw medewerker onverhoopt niet bevallen, of mocht je zelf als gevolg van een wisseling van opdrachtgever geen leaseauto meer nodig hebben, dan heb je dus alle flexibiliteit om de auto zonder extra kosten te kunnen inleveren.

Shortlease: meteen rijden, meteen op voorraad

Kies je voor shortlease, dan hoef je niet een aantal maanden te wachten op je leaseauto. Omdat het meestal om voorraadmodellen gaat, kun je direct een keuze maken uit het beschikbare aanbod. Je kunt als dat nodig is, en het organisatorisch lukt, zelfs de volgende dag al rijden!

Shortlease elektrische auto’s

Ben je specifiek op zoek naar een leaseauto voor een kortere periode met een lage bijtelling? Bij ons is het mogelijk om voor een kortere periode een elektrische auto te leasen. Ideaal als je bijvoorbeeld de overstap overweegt, maar nog niet helemaal overtuigd bent of een EV iets voor jou is. Zo profiteer je van de lage bijtelling en de flexibiliteit waar je naar op zoek bent. Tenslotte kan dit een hele leuke manier zijn om kennis te maken met volledig elektrisch rijden.

Shortlease: wanneer wel, wanneer niet

Zijn er dan ook nadelen aan shortlease? Het is natuurlijk logisch dat wanneer je slechts voor een korte periode een leasecontract afsluit, jouw maandlasten hoger zijn. Kies je voor het afsluiten van een leasecontract voor een langere periode, dan zijn de maandelijkse leasetermijnen lager. Je kunt dan wel helemaal jouw gewenste auto zelf configureren. Daar staat dan wel een bepaalde levertijd tegenover.

Wil of kun je je niet voor een langere periode vastleggen, dan biedt shortlease voordelen vanwege de korte opzegtermijn, het kunnen uitproberen van de door jou gekozen auto en vanwege de directe beschikbaarheid van voorraadauto’s, waardoor je direct kunt rijden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *