Jaguar I-Pace test in Nederland (inclusief video)

Sinds vorige week is de Jaguar I-Pace te bewonderen in de showrooms in Nederland. Als echte fan van elektrisch rijden stonden wij natuurlijk te popelen om de auto uitgebreid te testen, zeker gezien de populariteit van deze auto (al dan niet veroorzaakt door de gunstige fiscale bijtelling in 2018) en de vele bestellingen die wij al hebben mogen ontvangen. De Jaguar I-Pace is de allereerste 100% volledige elektrische SUV van Jaguar. Jaguar combineert met deze auto twee populaire trends van dit moment: SUV én elektrisch. Dankzij Munsterhuis Exclusief in Hengelo mochten wij de Jaguar I-Pace (First Edition) uitgebreid testen en dit artikel deel ik graag onze ervaringen.

Video Jaguar I-Pace

Design Jaguar I-Pace

De Jaguar I-Pace is erg populair in Nederland, mede vanwege de lage 4% bijtelling als gevolg van de beschikbaarheid in 2018. Jaguar ziet dit ook. Het automerk heeft daarom ook niets voor niets besloten om de productie in Nederland te verhogen om te voorkomen dat de auto uitverkocht is nog voor zijn marktintroductie. We verwachten echter dat de auto alsnog binnen niet al te lange termijn uitverkocht zal zijn in Nederland (waar het gaat om levering in 2018).

Het design van de Jaguar I-Pace spreekt voor zich en is ongekend. Vanuit iedere hoek is de auto elegant, opvallend en toch oogt de auto ook sportief. De auto heeft een opvallende grill, grote wielen en een mooie doorlopende taillelijn. Als extra optie kun je voor een panoramadak kiezen. Wat natuurlijk zorgt voor een extra luxe uitstraling en tevens voor meer licht in het interieur.

De auto is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: S, SE, HSE en tot slot de First Edition. De vanafprijs van de Jaguar I-Pace is 80.330 euro, maar met de uitgebreide configuratiemogelijkheden kun je het zo gek maken als je zelf wilt. De volledig elektrische SUV is in verschillende kleuren beschikbaar waaronder Fuji White, Narvik Black, Caesium Blue en Narvik Red. Wat betreft de velgen heb je de keuze uit 18, 20 of 22 inch lichtmetalen velgen ,die het totaalplaatje compleet maken. 

Interieur Jaguar I-Pace

Het interieur is net zoals het design ongekend. De ontwerper heeft met het interieur van de I-Pace goed gecombineerd tussen een luxe en strakke uitstraling. De ontwerper heeft met de lederen bekleding, de suède materialen en houten details een perfecte combinatie weten te maken. Zoals we dit van Jaguar ook gewend zijn. Het hele plaatje klopt. De speciaal ontworpen sportstoelen zitten heerlijk en zorgen voor extra comfort. Je zit echt prinsheerlijk in de prachtige Jaguar I-Pace, waardoor je er eigenlijk niet meer uit wilt.

Een leuk detail: Smart Settings. Deze optie herkent de wensen en voorkeuren van de bestuurder en speelt hier op in. Zodra jij in de auto stapt stelt de auto de juiste stoel- en spiegelpositie voor je in en begint jouw favoriete muziek meteen af te spelen. 

Ruimte interieur Jaguar I-Pace

Het valt mij ook meteen op dat ik voldoende ruimte heb. Ik ben weliswaar bijna twee meter, waardoor ik regelmatig weinig ruimte heb in auto’s. In de Jaguar I-Pace heb ik daar totaal geen last van. Zowel voor, als achterin heb je voldoende (been)ruimte. Dit geldt ook voor de kofferbak. Door middel van de elektrische bedienbare achterklep kun je in een handomdraai al je spullen kwijt. Maar dat is niet alles, de auto heeft ook nog opbergruimte voorin. Het is weliswaar niet de grootste ruimte, maar het is een leuk extraatje.

Rijervaringen Jaguar I-Pace

Wat mij meteen opvalt is hoe fijn de auto rijdt. De Jaguar I-Pace zorgt voor veel comfort tijdens je reis en bovendien zit je heerlijk. De auto is ontzettend stil, mede door het design en doordat de voorruit en de voorportierruiten van akoestisch gelaagd glas zijn. Er komt amper geluid binnen. Een geweldig detail is dat je alsnog de optie hebt om een soort van motorgeluid te ervaren. Jaguar heeft als extra optie een soort motorgeluid nagebootst.

De Jaguar I-Pace heeft twee elektromotoren, eentje voor en een achter. Deze zorgen voor een perfecte gewichtsverdeling. De auto heeft een vermogen van maar liefst 400 pk. Dit is te vergelijken met de technologie die wordt gebruikt in de I-TYPE Formule E-raceauto. Houd je van snelheid? De volledig elektrische SUV gaat van 0 naar 100 in slechts 4,8 seconden.

Jaguar I-Pace: nieuwste technologie

De Jaguar I-Pace is voorzien van de nieuwste, moderne technologie. Via de twee (ja twee!) touchscreens, het interactieve driver display, het head-up display of via jouw smartphone kun je alles binnen een handomdraai bedienen en naar jouw wens instellen. Via het head-up display wordt je snelheid en navigatie instructies voor je geprojecteerd, zodat jij je op de weg kunt blijven focussen en minder snel wordt afgeleid. Via het interactieve driver display wordt de belangrijkste informatie weergegeven. Zoals je snelheid, je actieradius en de kaart.

Remote app

Via de Remote app die met de meeste Apple en Android smartphones te verbinden is, kun je bijvoorbeeld het interieur op afstand voorverwarmen, maar ook kun je gemakkelijk je actieradius, de laadstatus, de laadsnelheid en de stekkerstatus bekijken.

Actieradius Jaguar I-Pace

In de bodemplaat van de auto heeft de ontwerper het accupakket verwerkt. De actieradius van de auto is veelbelovend. In theorie heeft de Jaguar I-Pace een actieradius van 480 kilometer volgens de nieuwe WLTP-testnorm. Als ik kijk naar onze eigen ervaringen, dan komt dit in de praktijk neer op ongeveer 350 tot 400 kilometer. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van jouw rijstijl en de weersomstandigheden.

Met een actieradius van bijna 400 kilometer, is de Jaguar I-Pace een rechtstreekse concurrent van de Tesla model S en Tesla model X. Maar niet alleen door de ruime actieradius maakt het een concurrent, ook door de vanafprijs (die zelfs iets lager ligt dan de Tesla model S), door de beschikbaarheid in 2018 in Nederland, de vele opties, de premium uitstraling en het rijcomfort.

Opladen Jaguar I-Pace

De Jaguar I-Pace kun je opladen via openbare oplaadpunten, thuis of via het snellaadnetwerk. Via het snelladen kun je in slechts 35 minuten weer met een 80% volle batterij je weg vervolgen. Ga je de Jaguar I-Pace opladen aan een publieke laadpaal van 16A, dan heb je circa 28 uur nodig voor een volle accu. Het is daarom raadzaam zelf een laadpaal thuis aan te schaffen met een laadvermogen van 32A. Hiermee verkort je de laadtijd naar 14 uur. Zet je de auto dus ’s avonds aan de laadpaal, dan kun je ’s ochtends altijd met een volle accu weer vertrekken.

Concurrentie Jaguar I-Pace 

Met een vanafprijs van 80.330 euro is de Jaguar I-Pace een regelrechte concurrent van de Tesla model S en model X, zeker vanwege de levering in 2018. Audi komt pas in 2019 in Nederland met de Audi e-tron, dit is te laat voor de zakelijke rijder om nog te profiteren van 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde. De meeste zakelijke rijders zullen ervoor kiezen om dus nog in 2018 over te stappen. De Jaguar I-Pace is dan een prachtig alternatief.

Jaguar I-Pace leasen

Twijfel je nog over het leasen van de Jaguar I-Pace? Dan is 2018 het moment om de knoop door te hakken. De belangstelling voor de auto is enorm en dit is niet zomaar. In 2018 profiteer je namelijk nog van de 4% bijtelling over de volledige cataloguswaarde. In 2019 veranderen de regels als het gaat om de bijtelling voor de elektrische auto. Dan betaal je over de eerste 50.000 euro 4% bijtelling en over het resterende bedrag 22% bijtelling. Bij I-Pace van 90.000 euro kom je dan uit op een bijtelling van gemiddeld 12%.

Je kunt deze volledig elektrische SUV leasen vanaf 949 euro per maand. Afhankelijk van de belastingschaal en de geconfigureerde Jaguar I-Pace, komt dit neer op een nettobijtelling tussen de 100 en 200 euro per maand. Persoonlijk ben ik een ontzettende fan van Britse auto’s: voor mij is de Jaguar I-Pace dan ook een zeer grote concurrent van Tesla. We verwachten dat de Jaguar I-Pace, ondanks de verhoogde productie in Nederland, op hele korte termijn is uitverkocht. Wil jij ook graag een I-Pace leasen? Je kunt ‘m al leasen vanaf 949 euro per maand. Wacht niet langer, ga naar zakelijkelektrischleasen.nl om de auto te bestellen, samenstellen en meteen jouw leasetermijnen per maand te bekijken.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *