In dit artikel hebben wij een uitgebreide review van de Tesla model X 100D. De afgelopen tijd hebben wij verschillende elektrische auto’s getest. Waaronder de Renault ZOE, Nissan Leaf, Hyundai IONIQ Electric en de Tesla model S. De Tesla model X kan natuurlijk aan dit rijtje niet ontbreken. Ben je nieuwsgierig naar onze ervaringen met de Tesla model X 100D? Wij hebben een van de meest populaire elektrische leaseauto’s uitgebreid getest. In dit artikel en in onderstaande video delen wij onze ervaringen met de Tesla model X 100D.
Tesla model X testen
In Nederland is de eerste Tesla in 2016 gaan rijden. Op dit moment rijden er in Nederland ruim 2000 Tesla model X’en rond. Het model dat wij getest hebben is de Tesla model X 100D. De auto is tevens verkrijgbaar als 75D met een 75 kWh batterij. De 75D heeft een NEDC-bereik van 417 kilometer. Tot slot is de auto ook verkrijgbaar als P100d. In dat geval heb je een NEDC-bereik van 542 kilometer. De Tesla model X 100D is een perfecte auto als je houdt van snelheid. De auto heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur en gaat in slechts 4,9 seconden van 0 naar 100 kilometer. Kun je van snelheid niet genoeg krijgen? Met de P100D ga je in slechts 3,1 seconden van 0 naar 100 kilometer.
Ervaringen Tesla model X
De Tesla model X is een opvallende elektrische auto waarmee Tesla mobiliteit en techniek samenbrengt. Je kunt de Tesla volledig bedienen via het grote multimediascherm. Je kunt onder andere de rij-eigenschappen instellen, je telefoon en agenda koppelen. Tesla stelt dan automatisch de navigatie in naar de bestemming die in jouw agenda staat. Inclusief de superchargers onderweg. Heb je geen ervaringen met de bediening van de Tesla model X? Dat is geen probleem, de bediening werkt gemakkelijk en snel waardoor je het zo in de vingers hebt. Bovendien wordt de software van de Tesla regelmatig geupdate. Dit betekent dat je iedere keer weer meer functies hebt dan dat hij daarvoor had. De updates gaan volledig automatisch en via de app ontvang je notificaties zodra er een update voor je klaarstaat.
Design Tesla model X
De Tesla model X is zeker geen onopvallende auto. De deuren aan de bestuurderskant openen automatisch als je de auto nadert en sluiten ook weer automatisch op het moment dat je bent ingestapt en op het rempedaal drukt. Bovendien gaan de Falcon-Wing deuren aan de passagierskant omhoog in plaats van naar rechts. De Falcon-Wing deuren leveren een spectaculair gezicht op en zijn tevens erg handig op krappe parkeerplekken.
Tesla model X exterieur en interieur
De Tesla model X is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder Solid Black en Midnight Silver Metallic. Je kunt ook kiezen voor een iets opvallendere kleur zoals de Multi-Coad Red. Daarnaast is er aan combinaties voor het interieur ook geen gebrek. Voor het interieur kun je kiezen voor witte, crème of zwarte bekleding. Bovendien heb je de keuze uit 20 en 22 inch velgen. De Tesla model X is leverbaar in een 5-, 6- of 7-zits configuratie. Onze eigen ervaringen leert dat er vooral gekozen wordt voor de 6- of 7-zits configuratie. Wij zijn vooral fan van de 5-zits in verband met de enorme ruimte die je dan in de auto creëert.
Rijgedrag Tesla model X
Zodra ik in de Tesla model X stap is het eerste wat mij opvalt de stilte op de weg en het geluid van de motor. Of eigenlijk het ontbreken daarvan. Bovendien zit je heerlijk hoog door de ruime en comfortabele stoelen.
Opties Tesla model X
De Tesla model X is zeer rijk uitgerust en beschikt over bomvol opties waaronder:
- Panoramische voorruit
- Falcon-wing portieren
- Keyless entry
- Trekhaak
- Automatische achterklep
- Achteruitrijcamera
- Multimediascherm (Google maps en Spotify)
Actieradius Tesla model X
De Tesla model X heeft een 100 kWh batterij en een NEDC-bereik van 565 kilometer. Als we kijken naar onze eigen ervaringen dan komt dit in de praktijk neer op ongeveer 450 kilometer. Uiteraard is de grootte van de actieradius afhankelijk van je rijgedrag en de buitentemperatuur.
Opladen Tesla model X
De Tesla model X kan worden opgeladen via het normale stopcontact, bij de laadpalen of bij de speciale Tesla Superchargers of Destination Chargers. Er is inmiddels een behoorlijk netwerk van Tesla Superchargers in Europa en wordt dit netwerk continu verder uitgebreid. Maak je een langere reis met jouw auto, dan geeft de Tesla automatisch de Superchargers op jouw route weer. Ook geeft de Tesla aan hoe lang het opladen duurt en of de Superchargers beschikbaar zijn. Het opladen duurt ongeveer 45 minuten.
Het opladen bij de Superchargers werkt makkelijk en je hebt geen geknoei met pasjes of snoeren. Je gaat even wat drinken en via de app zie je hoever de auto is volgeladen. Meestal heb je na 40 minuten een volle actieradius. Wil je de Tesla model X leasen? Tot 30 juni 2018 kun je onbeperkt gratis superchargen. Bekijk de actuele aanbieding en voorwaarden via zakelijkelektrischleasen.nl.
Autopilot en zelf rijdende functie Tesla model X
Naast de standaard-uitrusting waaronder adaptive cruisecontrol kun je dit uitbreiden met de vernieuwde Autopilot en/of Zelfrijdende functie. Dit betekent dat je met de Tesla model X volledig autonoom kunt rijden. In dit geval navigeert de auto zelf van punt a naar punt b. Overigens moet je dit zien als een assistent van de bestuurder. De bestuurder blijft de verantwoordelijkheid over de auto houden. De Tesla rijdt voor jou door onder andere zijn positie op de weg te behouden, andere auto’s te signaleren en door de snelheid automatisch aan te passen. Houdt er rekening mee dat het autonoom rijden in Nederland niet is toegestaan. Zodra de bestuurder te lang de handen van het stuur af heeft geeft Tesla waarschuwingen.
Tesla model X app
De app van Tesla is heel handig in het gebruik. Via de app kun je zien of de auto aan het laden is en wat de actuele actieradius is. Bovendien kun je via de app de temperatuur instellen, claxonneren en je kunt precies zien waar de auto zich bevindt. Enorm handig als je de auto een keer hebt uitgeleend. Een extra fijne opties is de koppeling met je persoonlijke agenda. De auto weet precies welke afspraken je in je agenda hebt staan en stelt vooraf alvast de navigatie in.
Concurrentie
Als we kijken naar de concurrentie dan staat de Jaguar I-PACE met stipt op nummer een. Een groot verschil ten opzichte van de Tesla model X, is dat de I-PACE geen zevenzitter is. Bovendien kan de model X sneller kan laden op het drie fasen netwerk. Hier staat tegenover dat er aan de Tesla model X een iets duurder prijskaartje hangt. Mocht de prijs niet in de weg staan, de model X is de perfecte auto voor het hele gezin.
Prijs en bijtelling Tesla model X
De Tesla model X 100D is verkrijgbaar vanaf 112.500 euro. Je kunt de auto zakelijk leasen vanaf 1099 euro, uitgaande van een looptijd van 60 maanden en 10.000 kilometer. Twijfel je over deze auto? Dan is het fiscaal aantrekkelijk om in 2018 nog in een Tesla te stappen. In 2018 is er namelijk over de gehele fiscale waarde nog sprake van 4% bijtelling. In 2019 geldt de 4% bijtelling alleen over de eerste 50.000 euro. Over het resterende deel betaal je 22% bijtelling.
Tesla model X leasen
Als specialist in elektrisch leasen hebben wij standaard meerdere Tesla’s uit voorraad leverbaar. Normaliter is de levertijd van een nieuwe Tesla model X drie tot vier maanden. Wil je sneller rijden, dan kun je bij ons terecht, zowel voor een nieuwe als een occasion. Ben je enthousiast geworden over de Tesla model X? Op www.zakelijkelektrischleasen.nl kun jouw Tesla model X online configureren en direct jouw leasetermijnen berekenen.
1 reactie
[…] Na de Model S volgde in 2015 de Tesla Model X. Een razendsnelle elektrische SUV die plek biedt voor 5, 6 of zelfs 7 personen. De Tesla Model X is niet te missen op de Nederlandse (snel)wegen vanwege zijn robuuste design. Kenmerkend voor de Model X zijn natuurlijk de zogeheten Falcon Wing-deuren, deuren die naar boven openen alsof het vleugels zijn. Qua interieur is de Model X overigens exact hetzelfde als de Model S. Bekijk hier onze uitgebreide review van de Tesla Model X. […]