Subsidie elektrische auto

Ben jij van plan om binnenkort een volledig elektrische (bestel)auto aan te schaffen of te leasen? De gemeenten Amsterdam en Den Haag bieden een subsidieregeling aan voor volledig elektrische (bestel)auto’s en taxi’s. Daarmee wordt het leasen van een elektrische auto nog voordeliger. De subsidie kan oplopen tot meer dan 10.000 euro bij een elektrische (bestel)auto. Wil je profiteren van deze subsidieregeling? Houd er dan rekening mee dat je de subsidie moet aanvragen voordat je de elektrische auto aanschaft of gaat leasen. In dit artikel vertellen wij welke voorwaarden op de subsidieregeling in de gemeenten Den Haag en Amsterdam van toepassing zijn.

Voorwaarden subsidie elektrische bestelauto in Den Haag

Ben je een ondernemer die gevestigd is in Den Haag en ben je van plan om een volledig elektrische bestelauto of taxi aan te schaffen of te leasen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie tussen de 3.000 en 5.000 euro. De regeling is van toepassing op zowel tweedehands als nieuwe elektrische bestelauto’s en loopt tot 1 oktober 2018. Hieronder vind je belangrijkste voorwaarden die gelden voor de subsidieaanvraag.

 • Aanvragen kan tot 1 oktober 2018.
 • Je dient de aanvraag in voordat je de elektrische auto aanschaft of gaat leasen.
 • Van toepassing voor bedrijven die gevestigd zijn in de gemeente Den Haag (of voor personen die hier woonachtig zijn).
 • Voor zowel nieuwe als tweedehands elektrische bestelauto’s en taxi’s
 • Het subsidiebedrag is maximaal 3.000 euro voor gebruikte elektrische auto’s en 5.000 euro voor nieuwe elektrische auto’s.
 • Het subsidiebedrag mag nooit hoger zijn dan 50% van de aanschafprijs en er geldt een maximum van vier auto’s per aanvrager.

Je vraagt de subsidie aan via het aanvraagformulier op de website van de gemeente Den Haag. Binnen vier weken ontvang je bericht van de gemeente of jouw aanvraag is goedgekeurd. Na goedkeuring ontvang je het subsidiebedrag binnen twee weken op je bankrekening.

Voorwaarden subsidie elektrische auto Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft ook een regeling voor ondernemers die een volledig elektrische (bestel)auto aanschaffen of leasen. Daarnaast kun je vanaf 1 augustus 2018 ook weer de subsidie voor de elektrische taxi aanvragen. De subsidie kan oplopen tot 5.000 euro. Hieronder zetten wij de belangrijkste voorwaarden voor deze regeling voor jou op een rij:

 • Aanvragen kan tot 31 december 2018.
 • De regeling geldt alleen voor nieuwe volledig elektrische (bestel)auto’s.
 • Je dient de subsidieaanvraag in voordat je de volledig elektrische auto aanschaft of gaat leasen.
 • Je bent ondernemer en gebruikt de volledig elektrische auto voor zakelijke doeleinden in de stad Amsterdam.
 • Je bent ondernemer en kunt aantonen dat je minimaal 8.000 kilometer met je volledig elektrische (bestel) auto in Amsterdam rijdt of minimaal twee zakelijke afspraken per dag in Amsterdam hebt. De kilometerstanden geef je twee keer per jaar door aan de gemeente.

Voor een elektrische (bestel)auto kun je maximaal een bedrag van 5.000 euro ontvangen. Per aanvrager geldt een maximum van 500.000 euro. De volledige voorwaarden vind je op de website van de gemeente. Ook kun je hier jouw subsidieaanvraag indienen. Binnen acht weken hoor je of jouw aanvraag is goedgekeurd. Na goedkeuring ontvang je binnen vier weken het subsidiebedrag.

Voorwaarden subsidie elektrische bestelauto Amsterdam

Naast de subsidieregeling voor de volledig elektrische auto biedt de gemeente Amsterdam ook een specifieke regeling voor de elektrische bestelauto. Je kunt zelfs in aanmerking komen voor beide subsidies. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voorwaarden en hoe je in aanmerking kunt komen voor deze subsidieregeling.

 • Je kunt de subsidie alleen voor nieuwe elektrische bestelauto’s (voertuigcategorie N1*) aanvragen.
 • De subsidie geldt ook voor elektrische bestelauto’s zonder het voertuigcategorie N1, mits de auto vergelijkbaar is met een bestelauto die een gesloten laadruimte van minimaal 2m³ heeft. Of een open laadruimte heeft met een oppervlakte van minimaal 2m². Bovendien is de auto alleen bestemd voor goederenvervoer.
 • Je dient de subsidieaanvraag in voordat je de volledig elektrische auto aanschaft of gaat leasen.
 • Je bent met je onderneming gevestigd in de gemeente Amsterdam, of in Amstelveen, De Ronde-Venen, Diemen, Gooise Meren, Haarlemmerliede, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Spaarnwouden, Waterland, Weesp of Zaanstad.
 • Je rijdt minimaal drie keer per week in Amsterdam en kunt dit aantonen.
 • Je beschikt op locatie over een oplaadpunt of zorgt dat deze wordt geïnstalleerd.

De subsidie bedraagt maximaal 5.500 euro per elektrische bestelauto en er geldt een maximum van 11.000 euro per aanvrager. Kijk voor alle voorwaarden op de website van de gemeente. Hier kun je ook jouw subsdieaanvraag indienen. Binnen acht weken ontvang je een reactie van de gemeente Amsterdam of je in aanmerking komt voor de subsidie.

*Voertuigcategorie N1: lichte bedrijfsauto, voor het vervoer van goederen met een maximummassa van ten hoogste 3,5 ton.

Subsidie elektrische auto aanvragen

Ben je als ondernemer gevestigd in de omgeving Amsterdam of Den Haag en overweeg je om in een volledig elektrische (bestel)auto te gaan rijden? Ga snel naar de website van de gemeenten Amsterdam en Den Haag en bekijk meteen of je in aanmerking komt voor de bovenstaande subsidieregelingen. Ga je een elektrische (bestel) auto in 2018 leasen? Wacht niet te lang, in 2018 profiteer je nog 60 maanden lang van slechts 4% bijtelling. In 2019 veranderen de regels als het gaat om de bijtelling voor elektrische auto’s. Bovendien kun je ook in aanmerking komen voor de MIA-subsidie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.