Leaseauto getest | Renault ZOE Life

Niet alleen schrijven over elektrische auto’s, maar het ook echt ervaren. In het afgelopen jaar hebben wij uitgebreid de Renault ZOE Life (R90) voor jullie mogen testen. Binnen onze organisatie rijden inmiddels zes collega’s al meer dan een jaar dagelijks in de Renault ZOE Life. Deze volledig elektrische auto heeft een vermogen van 92 PK en accelereert in 13,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. In dit artikel en in onderstaande video delen wij onze ervaringen (gezamenlijk hebben we in het afgelopen jaar al meer dan 60.000 kilometer gereden!) met de Renault ZOE Life.

Renault ZOE Life review: de video

Interieur Renault ZOE Life

Zodra je in de Renault ZOE Life stapt, valt het op hoeveel beenruimte je hebt. Niet alleen voorin, maar ook achterin heb je genoeg ruimte. De auto is in dit opzicht vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Renault Clio. De bekleding is netjes afgewerkt en het interieur oogt netjes en clean. De Renault ZOE Life is van alle gemakken voorzien met onder andere: cruise control, een fijn multimedia systeem waaronder navigatie en je kunt je telefoon draadloos koppelen, waardoor je kunt genieten van je muziek via Spotify.

Minpuntje is dat de Renault ZOE niet weergeeft op het multimediasysteem waar je openbare oplaadpunten kunt vinden. Wat ons betreft zou dit nog een goede toevoeging zijn. De Nissan Leaf heeft deze functionaliteit wel. Je hebt dus bij de Renault ZOE je telefoon nodig met daarop een app geïnstalleerd zodat je makkelijk oplaadpunten kunt vinden.

App Renault ZOE

De Renault ZOE heeft tevens een eigen app voor je telefoon, My Z.E. online. In deze app kun je zien of jouw Renault ZOE aan het opladen is, hoeveel tijd de auto nog nodig heeft om op te laden en op hoeveel procent de batterij zit. Heel handig als je zelf elders bent, zo hoef je niet terug te lopen naar de auto om dit te bekijken. Via de app kun je ook laadpunten zoeken, echter word je dan omgeleid naar de website van Renault. In de praktijk werken andere apps die specifiek gericht zijn op het zoeken van oplaadpunten met behulp van jouw GPS-locatie makkelijker.

Geluid elektrische auto

Een opvallend detail aan de Renault ZOE is het geluid van de auto. Zodra je de motor aanzet, merk je hoe stil de auto eigenlijk is. Bij lage snelheden maakt de Renault ZOE een zoemend geluid, zodat bijvoorbeeld voetgangers en fietsers deze stille auto horen aankomen. 

Actieradius van Renault ZOE Life

De Renault ZOE Life heeft een elektromotor van 40 kWh en heeft een vermogen van 92 pk. Het vermogen van de auto is veel directer dan bij een conventionele auto, omdat er een elektromotor inzit. Volgens de NEDC-test heeft deze volledig elektrische auto een actieradius van 400 kilometer. In de praktijk komt dit neer op een actieradius van ongeveer 200 tot 280 kilometer. Uiteraard is dit ook afhankelijk van jouw rijstijl en of je de auto in zijn eco-stand zet. De Renault ZOE heeft een eco-modus, die ervoor zorgt dat je minder verbruikt. Je kunt dan echter niet harder rijden dan 100 kilometer per uur.

We merken in de praktijk verschillen in actieradius: de collega die veel snelwegkilometers rijdt heeft een minder grote actieradius (200 kilometer) dan de collega die voornamelijk op de wat kleinere wegen rijdt (260 kilometer). De Renault ZOE is hierin ook zelflerend, hij past de actieradius aan op basis van het rijgedrag. De actieradius die wordt aangegeven op het dashboard is hierin realistisch. 

Renault ZOE Life opladen

Zet je de Renault ZOE aan een openbare laadpaal (22 kW), dan heeft de auto ongeveer 4 uur de tijd nodig om weer volledig op te laden. Er wordt geen standaard laadkabel bij de Renault ZOE geleverd voor opladen aan een regulier stopcontact (220 volt). 

Renault ZOE Life leasen?

De Renault ZOE is een volledig elektrische auto, waardoor je slechts 4% bijtelling betaalt voor het privé-gebruik van de auto. De Renault ZOE heeft een vanafprijs van 30.390 euro. Dit betekent een nettobijtelling van ongeveer 40 euro in de maand (op basis van een 40,8 procent belastingschaal). Het is hiermee een hele geschikte auto voor de zakelijke rijder.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je kunt hier online jouw Renault ZOE samenstellen & meteen jouw leasetermijnen berekenen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *