Liveblog: IAA Frankfurt 2019

Eindelijk is het dan zover, de IAA van Frankfurt. Dit is inmiddels al de 86e keer dat de internationale motorshow in Frankfurt haar deuren opent. Alle nieuwe en concept auto’s zijn daar van 12 t/m 22 september te bewonderen. In deze live blog houden we je middels foto’s op de hoogte van al het nieuws. Fotocredits: de leuke heren van Autoblog.nl

EQ Silver Arrow

9.30 uur

Net zoals op de Autosalon van Genève vinden we hier in Frankfurt veel elektrische (concept)auto’s, zo ook deze prachtige showauto van Mercedes-Benz, de EQ Silver Arrow. Deze elektrische showauto is een eerbetoon aan de racewagen van Mercedes uit 1937, de W 125. Behalve vasthouden aan het verleden, nemen het digitale gebogen display in de cockpit en de elektrische aandrijving ons mee naar de toekomst. De eenzitter is 5,3 meter lang en 1 meter breed. De EQ Silver Arrow beschikt maar liefst over 750 pk, mogelijk gemaakt door een accupakket van 80 kWh die een range van 400 km WLTP zou moeten kunnen realiseren. Vooralsnog blijft de Silver Arrow een showauto, of deze ooit in productie komt is nog maar de vraag.

Porsche Taycan Turbo S

10.30 uur

Vier jaar geleden op de IAA in Frankfurt (2015) onthulde Porsche de Misson E aan het publiek. Vandaag staat hier de Porsche Taycan Turbo, het eindproduct van vier jaar ontwikkelen en testen. Op 4 september 2019 kende de Taycan haar wereldpremière die live gestreamd werd in 5 talen. Porsche heeft zowel de Taycan Turbo als de Taycan Turbo S meegenomen naar de IAA. Beide hebben een accupakket van 93,4 kWh welke goed is voor een range van ruim 400 km WLTP. De Porsche Taycan Turbo S heeft een topsnelheid van 260 km/h en levert 761 pk, een echte supercar dus.

Honda e

11.30 uur

Daar is die dan, de productieversie van de volledig elektrische Honda, de Honda e. Op de autosalon van Genève had Honda het prototype van de ‘’e’’ al meegebracht en gelukkig is de retrolook van de auto hetzelfde gebleven. De productieversie van de Honda e komt in twee uitvoeringen, namelijk een model met een elektromotor van 136 pk en een model met een elektromotor van 154 pk. Het accupakket van 35,5 kWh is goed voor een range van 220 km WLTP en bij snelladen is de accu na 30 minuten weer voor 80% vol. Inmiddels heeft Honda een prijsindicatie afgegeven voor Duitsland met een vanafprijs van 29,470 euro tot een prijs van 32,470 euro voor de Advance uitvoering. Per wanneer we de Nederlandse prijzen kunnen verwachten is nog niet bekend

Mercedes EQV

12.30 uur

De Mercedes EQV kent deze week haar officiële werelddebuut op de IAA in Frankfurt. Deze elektrische personenbus heeft een veelbelovende actieradius van 405 km/u door een accupakket van 90 kWh, dat zich aan de onderzijde van de auto bevindt. De V-Klasse is erg ruim en standaard geschikt voor 6 personen. Optioneel is de V-Klasse zelfs geschikt voor 7 of 8 personen. De prijs en levertijd houden we nog tegoed van Mercedes.

Mini Electric

14.00 uur

Niet te missen op de IAA is natuurlijk de Mini Electric. Vanaf april dit jaar was het al mogelijk om het elektrische broertje van de Cooper S te reserveren, maar we moeten nog even tot 2020 wachten tot we de Mini Electric ook op straat tegen komen. De Mini heeft een accupakket van 32,6 kWh die goed is voor een range van 232 km. Niet denderend als je kijkt naar de eerder verschenen Tesla’s, Kona’s en Niro’s, maar uitermate geschikt voor de stad. De Mini Electric is verkrijgbaar vanaf 34.900 euro met 8% bijtelling.

Opel Corsa-e

15.00 uur

De Opel Corsa-e is met zijn 50 kWh accupakket en range van 330 km WLTP al te bestellen vanaf 30.999 euro. Dit accupakket is trouwens exact hetzelfde pakket als we in de Peugeot e-208 terugvinden. Opel brengt de Corsa-e uit als e-Edition en e-Launch. Beide kunnen we vanaf 2020 verwachten, wat inhoudt dat de Opel Corsa-e een bijtellingspercentage van 8% kent.

Mercedes EQS

16.00 uur

Op naar het volgende lid van Mercedes haar EQ familie. Mercedes heeft flink uitgepakt tijdens de IAA met haar elektrische modellen. Mercedes wil per 2022 in alles klasses een elektrische variant kunnen aanbieden. Dat doet Mercedes heel goed met deze prachtige EQS. De EQS is voorzien vaan een 100 kWh accupakket waarmee de auto tot 700 km range WLTP zou moeten kunnen afleggen. Over prijzen en levering is helaas nog niets bekend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *