Alles wat je moet weten over de Mini Electric

Begin 2020 is het zover. Dan kunnen we de allereerste Mini Electric’s op de Nederlandse snelwegen tegenkomen. Met name de Mini liefhebbers (waaronder ikzelf), kunnen niet wachten. Inmiddels heeft Mini alles bekendgemaakt over de 100% elektrische Mini. Het accupakket, de actieradius, vanafprijs, specificaties, in dit artikel passeert alles de revue en vertellen wij je alles wat je moet weten over de Mini Electric.

Prijs + uitvoeringen Mini Electric

Alles wat je moet weten over de Mini Electric
Alles wat je moet weten over de Mini Electric
Alles wat je moet weten over de Mini Electric

In juli heeft Mini de prijzen onthuld van de eerste, volledig elektrische Mini. Inmiddels zijn alle uitvoeringen en daarmee de prijzen van de Mini Electric bekend. De Mini Electric is verkrijgbaar in vier uitvoeringen. De Mini Electric Basic (S) is leverbaar vanaf 34.900 euro, de Essential (M) heeft een prijs vanaf 38.400 euro, de Charged (L) is beschikbaar vanaf 40.900 euro en tot slot is de Mini Electric Yours (XL) leverbaar vanaf 42.900 euro. Waarbij de Mini Electric Basic standaard is uitgerust en de Mini Electric Yours uitgerust is met de meeste opties waaronder een sportstuurwiel en een glazen panoramadak.

Design Mini Electric

De 100% elektrische Mini is in de basis exact hetzelfde als de Mini Cooper (5-deurs). Je kunt de elektrische auto herkennen aan het icoon op de grille, achterzijde en laadpoort. Voor de rest is de elektrische auto echt voorzien van het Mini ‘DNA’.

Actieradius + accupakket Mini Electric

De 100% elektrische Mini Electric heeft een 32,6 kWh accupakket en is hiermee vergelijkbaar met het accupakket van de BMW i3. Als je kijkt naar het accupakket en de actieradius van de Mini Electric, dan had Mini hier wat ons betreft toch even iets beter over moeten nadenken. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk kunnen rijden met de Mini Electric. Met een 32,6 kWh accupakket, komt de actieradius van de elektrische Mini neer op 234 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 200 kilometer. Als je kijkt naar de huidige concurrentie en die in 2020, dan blijft de Mini Electric qua accupakket toch een beetje achter. Desondanks de tegenvallende actieradius, staat de echte Mini liefhebber alsnog in de rij voor de elektrische auto. Het is en blijft immers een Mini.

Als we kijken naar de specs van de Mini Electric, dan zal de Mini Electric de concurrentie aangaan met het ‘elektrische knuffelbeertje’, de Honda e.

Opladen Mini Electric

Net zoals vele andere elektrische modellen, is het ook met Mini Electric mogelijk om te snelladen. Bij een snellaadstation zoals Fastned kun je prima terecht met de Mini Electric. Binnen 35 minuten is de Mini Electric weer voor 80% opgeladen. Bij een openbaar oplaadpunt met een laadvermogen van 11 kW heeft de elektrische Mini ongeveer 2,5 uur nodig.

Om je als elektrische rijder zoveel mogelijk te ontzien, werkt Mini samen met ChargeNow. Via ChargeNow op het MINI-navigatiesysteem kun je de Mini Electric opladen bij meer dan 100.000 openbare oplaadpunten in Europa. In Nederland zijn dit er zo’n 40.000 oplaadpunten. Een laadsessie starten met je smartphone behoort overigens ook tot mogelijkheden. Bovendien kun je de reis helemaal plannen via de app. ChargeNow geeft de beschikbare oplaadpunten op de route weer.

Bijtelling Mini Electric 2020

De Mini is volledig elektrisch, waardoor je allereerst een milieubewuste en innovatieve keuze maakt en ten tweede profiteert van de lage bijtelling. Vanwege de gewijzigde bijtellingsregels vanaf januari 2020, betaal je als zakelijke rijder 8% bijtelling tot 45.000 euro voor een elektrische auto. Als je kijkt naar de fiscale waarde van de Mini Electric, dan heb je een nettobijtelling van 88 euro per maand (belastingschaal 38,10%).

Mini Electric leasen

Zou je graag een Mini Electric willen leasen? Naar verwachting staat de Mini Electric begin 2020 bij de dealers in Nederland. De Mini Electric kun je al leasen vanaf 461 euro per maand.

Ondanks het iets tegenvallende accupakket, kunnen wij ons heel goed voorstellen dat de Mini liefhebber in de rij staat voor deze elektrische auto. Wij zijn heel benieuwd hoe de Mini Electric daadwerkelijk rijdt en naar de range van Mini Electric in de praktijk. Naar verwachting zal het einde dit jaar/begin volgend jaar mogelijk zijn om de Mini Electric in de praktijk te testen. Uiteraard houden we je op de hoogte!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *