De langverwachte Porsche Taycan

Gisteren 4 september om 15.00 uur precies onthulde Porsche de lang verwachte elektrische supercar, de Porsche Taycan. De onthulling was live te volgen in 5 talen via het News TV kanaal van Porsche. Niemand minder dan oud Formule 1 coureur Mark Webber deed de aankondiging vanuit de Studio.

Porsche Taycan

Het begon allemaal met een concept car op de IAA in Frankfurt in 2015. Daar presenteerde Porsche de Mission E. Een volledig elektrische sportwagen gebaseerd op pure elektrische mobiliteit. Nu in 2019 op de IAA in Frankfurt is de cirkel rond: daar staat dan echt de definitieve versie van een 100% elektrische supercar, de Porsche Taycan. De naam Taycan betekent vrij vertaald ‘levendig jong paard’.

Twee Turbo Modellen

761 pk, van 0 naar 100 in 2,8 sec met een topsnelheid van 260 km/u. Dat zijn de specificaties waarmee Porsche de Taycan Turbo S gisteren presenteerde. Porsche brengt de auto in 2 uitvoeringen, namelijk de Porsche Taycan Turbo S en de Porsche Taycan Turbo. Deze laatste komt met “maar 680 pk”, en rijdt van 0 naar 100 in 3,2 sec. De Porsche Taycan is uitgerust met een accupakket van 93,4 kWh, welke goed is voor een range van 450 km WLTP. In de praktijk moet dit neerkomen op ongeveer 400 km. Bij de snellader van 270 kW laad je de auto tot 80% vol binnen 22 minuten. Bij de openbare laadpaal is de Porsche Taycan na zo’n 10 uur weer vol.

Design Porsche Taycan

Porsche werkt met gerecyclede materialen voor het interieur van de Taycan, in het kader van duurzaamheid. Het dashboard bestaat uit een breed geïntegreerd touchscreen, welke niet afleidt van het klassieke ‘’Porsche-design’’. In het ontwerp van de vloer is rekening gehouden met voldoende voet- en beenruimte door uitsparingen te maken in het accupakket. Met een lage brede voorkant en krachtige schouderlijn is de Taycan een typische Porsche. Net als de Macan heeft de Taycan een doorlopende lichtstrip aan de achterzijde als finishing touch.

De Porsche Taycan leasen?

Ben je fan? Dan hebben we goed nieuws want de Taycan is per direct te bestellen. De Taycan Turbo is verkrijgbaar vanaf 157.100 euro, de Taycan Turbo S vanaf 191.000. Vanaf januari 2020 staat de Taycan bij de dealers. De elektrische supercar van Porsche lease je vanaf 1.863 euro per maand.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.