3-fase opladen met Hyundai Kona Electric

Hyundai komt na ruim één jaar met de eerste updates voor de Hyundai Kona Electric. Het automerk heeft aangekondigd dat eind 2019 de eerste Hyundai Kona Electric’s worden uitgeleverd die wél 3-fase 16A (11 kW) kunnen opladen. Voor degenen die niet zo lang willen wachten, is de auto ook nog uit voorraad leverbaar.

Hyundai Kona Electric is populaire leaseauto

De populariteit van de Hyundai Kona Electric is ongekend. De levertijd van de Hyundai Kona Electric is opgelopen tot minimaal één jaar. Niet zo heel gek, aangezien de Hyundai Kona Electric rijk is uitgerust, een grote, realistische actieradius heeft, onder de 50.000 euro valt én 80 kW kan snelladen. Om nog maar te zwijgen over de vele fiscale voordelen (volledige 4% bijtelling en MIA subsidie).

Hyundai Kona Electric opladen

Met het oog op de toekomst ziet Hyundai ook ruimte voor verbetering als het gaat om de Hyundai Kona Electric. De Hyundai Kona Electric heeft bijna geen nadelen, maar als je er dan toch één moet benoemen, is het toch wel het gemis van het 3-fase kunnen laden. Momenteel is dit niet mogelijk met de Hyundai Kona Electric. De Hyundai Kona Electric heeft een 1-fase laadsysteem met maximaal laadvermogen van 7,2 kW. De gemiddelde laadtijd bij een openbaar oplaadpunt bedraagt momenteel zo’n 10,5 uur bij een volledige 0 – 100% lading. Met deze nieuwe update zal de laadtijd een stuk korter worden.

Door de nieuwe update kan de Hyundai Kona Electric met maximaal 3-fase worden opgeladen, wat zou betekenen dat de elektrische auto binnen 4/5 uur weer volledig is opgeladen. Met deze update hoopt Hyundai de populariteit te vergroten. De vraag is in hoeverre dat nog mogelijk is, aangezien de elektrische auto niet is aan te slepen bij de zakelijke rijder.

App voor Hyundai Kona Electric

Naast bovengenoemde update, introduceert Hyundai ook een app: de Blue Link app. Met de Blue Link app kan de auto vooraf worden voorverwarmd en ver- en ontgrendeld. Bovendien geeft de Blue Link app informatie over waar de auto is geparkeerd en kan de elektrische rijder een timer voor een laadsessie instellen.

Hyundai Kona Electric leasen

Heb je interesse in het leasen van de Hyundai Kona Electric? Ondanks de opgelopen levertijd zijn er een aantal leasemaatschappijen die de Hyundai Kona Electric nog direct uit voorraad kunnen leveren. Via zakelijkelektrischleasen.nl kun je de Hyundai Kona Electric online configureren en direct bestellen.

2 reacties

  1. Jack op zegt:

    Ik heb een 1-fase laadpunt, dus nooit 3 fasen laden. Mis het ook niet, hoe vaak komt het voor dat de accu helemaal leeg is. Bij mij in een half jaar 2 keer gebeurt, en dan kan ik met 7,2 prima uit de voeten. Ik hoop wel dat de app middels een update ook voor het huidige model beschikbaar komt. Hier heeft Hyundai wel iets goed te maken t.o.v. de concurrentie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *