Prijzen van de elektrische Opel Corsa-e zijn bekend

De elektrische Opel Corsa-e heeft een vanafprijs van 34.999 euro. Het gaat om de Launch Edition. Als je graag als een van de eersten in een Opel Corsa-e wilt rijden, de zesde generatie van de Opel Corsa-e is vanaf dit moment (zonder aanbetaling) te bestellen. De Opel Corsa-e wordt leverbaar vanaf 2020. In hetzelfde jaar wil Opel nog twee elektrische auto’s uitbrengen: de Vivaro en de Mokka X.

Prijs Opel Corsa-e

De volledig elektrische Opel Corsa-e maakte eerder al zijn officiële debuut, inmiddels heeft Opel ook de prijzen van de Opel Corsa-e bekendgemaakt. De prijs van de Opel Corsa-e begint bij 34.999 euro. Voor deze prijs is de standaard rijk uitgeruste Opel Corsa-e Launch Edition verkrijgbaar. Deze prijs is inclusief de afleverkosten, 11 kW 3-fase ‘onboard charger’, type 3 laadkabel en een onderhoudsabonnement van maar liefst zes jaar.

Welke opties kun je verwachten bij deze uitvoering? De Launch Edition is onder andere voorzien van een 10 inch touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto, volledig digitaal instrumentarium, LED koplampen, getinte zijruiten en achterruit en 17 inch lichtmetalen velgen. Bovendien is de elektrische auto uitgerust met allerlei veiligheids- en rijsystemen.

Over een aantal weken maakt Opel ook de prijzen bekend van de basisuitvoering van de Opel Corsa-e Edition. Deze uitvoering wordt in een later stadium geleverd.

4% bijtelling Opel Corsa-e

Met een vanafprijs van 34.999 euro betekent dit ook dat je als zakelijke rijder profiteert van de volledige 4% bijtelling over de fiscale waarde. De Opel Corsa-e heeft een nettobijtelling van ongeveer 44 euro (belastingschaal 38,10%).

Concurrentie Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e moet de concurrentie aangaan met de DS3 Crossback E-Tense en de Peugeot e-208. Als we kijken naar de prijzen van deze elektrische auto’s, is de Opel Corsa-e gunstiger geprijsd met zijn 34.999 euro.

Actieradius Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e krijgt een 50 kWh accupakket, een vermogen van 136 pk en een actieradius van 330 kilometer volgens de WLTP-testnorm. In de praktijk zal dit waarschijnlijk neerkomen op zo’n 300 kilometer. Uiteraard is de actieradius deels afhankelijk van de weersomstandigheden en het rijgedrag. Ook de drie rijstanden: Normal, Eco of Sport hebben invloed op het rijbereik van de auto.

Opladen Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e is thuis op te laden, via openbare oplaadpunten en via het snellaadnetwerk. Bij een snellaadstation is de elektrische Opel Corsa-e binnen een halfuur voor 80 procent opgeladen. Een mooie toevoeging, de actuele laadstatus van de elektrische auto kun je bekijken via de ‘myOpel’ app.

Opel Corsa-e leasen

Heb je interesse in het leasen van de Opel Corsa-e? De elektrische auto kun je direct online samenstellen en bestellen. De Opel Corsa-e is te leasen vanaf 456 euro per maand. Zo ben je er zeker van dat je als een van de eersten in een Opel Corsa-e kunt rijden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *