Liveblog: IAA Frankfurt 2019 – Dag 2

Ook vandaag brengen we weer verslag uit van de 86e IAA in Frankfurt. Via deze liveblog houden we je op de hoogte van al het nieuws, en dan voornamelijk de van elektrische auto’s. Fotocredits: de leuke heren van Autoblog.nl

Volkswagen e-Up!

10.00 uur

Al sinds 2014 rijden we in Nederland in de e-Up! Het model dat zijn wereldpremière hier op de IAA kent heeft een nieuwe batterij waarmee de actieradius, ten opzichte van het huidige model, bijna verdubbelt. Deze e-Up! is vanaf begin 2020 in de Nederlandse showrooms te vinden en heeft een range van 250 km WLTP. De prijzen zijn nog niet bekend maar reserveren kan al wel.

ID.3 1ST

11.00 uur

Vlak voordat de IAA haar deuren opende voor het grote publiek, had Volkswagen al een klein feestje met de onthulling van de ID.3 en het nieuwe logo. Volkswagen heeft een blauwe, witte en zilveren 1ST ID.3 meegenomen naar Frankfurt. De ID.3 1ST herkennen we aan de ruitjes in de bumper en op de C-stijl. De 1ST heeft door een batterijpakket van 77 kWh een range van 550 km WLTP en zal naar alle waarschijnlijkheid onder de 30.000 euro gaan kosten.

BMW i Hydrogen NEXT

12.00 uur

Naast de vele elektrische auto’s van de verschillende merken, onthult BMW ook de BMW i Hydrogen NEXT. De i Hydrogen NEXT heeft een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit. Het grote voordeel van deze BMW is dat je hem voltankt in slechts 4 minuten. BMW is echter pas in 2025 van plan om auto’s die op waterstof kunnen rijden, zoals deze vermomde X5, op de markt te brengen.

Skoda Citigo e iV

13.00 uur

Dit is de eerste elektrische auto van Skoda, de Skoda Citigo e iV. De Citigo e iV heeft een 36,8 kWh accupakket en kan daarmee een afstand van 260 km WLTP afleggen. Voor zijn elektrische aandrijving is hetzelfde platform gebruikt als dat van de VW e-Up! en de elektrische Seat Mii. Eind dit jaar zal de productie starten. Prijzen van de elektrische Skoda zijn nog niet bekend maar reserveren kan al wel op de website van Skoda. Waarschijnlijk ligt de vanafprijs rond de 22.000 euro.

CUPRA Tavascan Concept

14.30 uur

Een sportieve volledige elektrische SUV waar je 450 km (WLTP) mee kunt rijden. Wie dacht dat elektrisch rijden niet stoer was, had inmiddels al gemerkt dat dat niet meer aan de orde was, maar CURA doet er nog even een schepje bovenop met de Tavascan Concept. Met 306 pk rijd deze SUV van 0 naar 100 in 6,5 seconde. In de vloer van de Tavascan ligt een 77 kWh accupakket. Of de auto in productie gaat en wat de kosten zullen zijn is nog onbekend.

Seat el-Born

15.30 uur

Nu nog een concept auto maar Seat is wel degelijk van plan deze el-Born per 2020 op de markt te brengen. Na de Seat Mii Electric komt Seat met de el-Born en daarna moeten er nog 4 elektrische auto’s uitkomen binnen de komende 2 jaar. Deze Seat el-Born heeft een 62 kWh accupakket waarmee je 420 km (WLTP) kunt afleggen. Vergelijkbaar met de mid-range variant van de ID.3. Dit laatste is niet heel vreemd, aangezien de el-Born op hetzelfde platform is gebouwd. Met de uitspraak van Seat, dat ze elektrische auto’s onder de 20.000 euro willen uitbrengen, verwachten we dat de prijs van de el-Born hier zeker in de buurt zal liggen.  

En verder:

16.30 uur

Behalve de elektrische eyecatchers hebben de verschillende merken ook hun brandstofmodellen mee naar de IAA. Van Ford tot Renault, van Land Rover tot BMW. Nieuwe modellen, nieuwe facelifts en vooral bijzondere concepten voor de toekomst. Sommige modellen zullen we snel in de Nederlandse showrooms zien en voor andere modellen is het nog maar de vraag of ze de productie in gaan. Wij hebben er in ieder geval weer van genoten!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *