Porsche Mission E: Dit is er bekend over deze volledig elektrische Porsche

Eind 2019 of begin 2020 is het dan zo ver: dan lanceert Porsche haar allereerste volledig elektrische auto. Volgens Porsche een ‘Tribute to tomorrow’. Dit is het productiemodel van het al in 2015 tijdens de IAA in Frankfurt gepresenteerde Mission E concept. Dit Mission E concept is inmiddels met vele awards overladen: Concept Car Design of the Year, Design of the Year, etc.

Opvallende details Porsche Mission E

Enkele opvallende details aan deze Porsche? Allereerst het ontbreken van spiegels! Deze worden namelijk met behulp van camera’s linksonder in het raam geprojecteerd. Een ander opvallend detail zijn de zogenaamde suicide-deuren. Tenslotte is de bediening behoorlijk revolutionair: dit gaat namelijk op basis van eye-tracking. Daarnaast belooft de Porsche Mission E om te laden op basis van inductie: dus zonder kabel. Je hebt hiervoor dan natuurlijk wel een basisplaat in je garage nodig.

Porsche Mission E suicide deuren

Porsche Mission E exterieur

Specificaties Porsche Mission E

Natuurlijk is nog lang niet alles bekend, maar doordat er her en der wat spyshots zijn opgedoken, weten we steeds meer specificaties van deze volledig elektrische Porsche Mission E. Allereerst de actieradius, deze zal 500km gaan bedragen. Volgens eigen zeggen is dit een actieradius onder reële omstandigheden. Een ander belangrijk aspect van een volledig elektrische auto is de snellaadtijd. Volgens Porsche zal de Mission E in maar liefst 15 minuten weer tot 80% kunnen opladen.

Eind december 2017 werd duidelijk dat de Porsche Mission E in drie verschillende vermogensvarianten wordt geleverd: eentje met 402 PK, eentje met 536 PK en tot slot eentje met maar liefst 670 PK. Deze laatste gaat van 0 naar 100 in minder dan 3,5 seconden en van 0 naar 200 in minder dan 12 seconden.

Porsche Mission E interieur

Prijs Porsche Mission E

Dan tot slot het prijskaartje. De Porsche Mission E gaat concurreren met de Tesla model S 100D en de Tesla model S P100D. Naar verwachting gaat de Porsche Mission E circa 86.000 euro kosten, dat is vergelijkbaar met de Tesla model S 75D.

Het is jammer dat de auto pas eind 2019 of zelfs in 2020 kan worden geleverd, want dat betekent een hogere bijtelling. Tenminste, als je het vergelijkt met het leasen van een Tesla in 2018. Vanaf 2019 moet er namelijk na de eerste 50.000 euro (die tegen 4% bijtelling wordt afgerekend) 22% bijtelling worden gerekend.

Porsche Mission E interieur

1 reactie

  1. Ferdinand Schneider op zegt:

    Wat mooi dat Porsche nu ook een volledige elektrische Porsche gaat lanceren. Vooral interessant dat deze zo snel oplaadbaar is. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *