Mercedes EQV krijgt actieradius van 405 kilometer

De productieversie van de volledig elektrische Mercedes EQV is onthuld. Mercedes wil met deze elektrische EQV zowel de zakelijke als particuliere markt aanspreken. Het publiek kan tijdens de IAA in Frankfurt voor het eerst kennismaken met de Mercedes EQV.

De Mercedes EQV heeft twee veelbelovende eigenschappen waaronder een actieradius van ruim 405 kilometer en de mogelijkheid tot snelladen. Helaas heeft Mercedes EQV nog niets bekendgemaakt over de levertijd en prijs.

Design + interieur Mercedes EQV

De letters ‘EQ’ weerspiegelen de ambities van Mercedes op het gebied van elektrische mobiliteit. Het design en interieur hebben daarom een eigen herkenbare EQ look. Het design van de elektrische auto is te herkennen aan de Black Panel radiatorrooster met verchroomde lamellen en 18-inch lichtmetalen velgen. De volledig elektrische Mercedes EQV is geschikt voor 6 personen en optioneel is de auto verkrijgbaar in een 7- of 8- zits. Qua interieur heeft Mercedes voor rosé gouden tinten gekozen. Deze kleur vind je terug op het dashboard samen met de kleur ‘Silver Shadow’.

Via het 10 inch mediadisplay kun je direct informatie terugvinden over onder andere het laden, de energiestroom en de verbruikshistorie.

Het accupakket van de Mercedes EQV is in de onderkant van de elektrische auto geplaatst. Dit komt de rijeigenschappen van de elektrische EQV ten goede. De Mercedes EQV heeft een topsnelheid van 160 kilometer per uur en een vermogen van 204 pk.

Mercedes EQV krijgt actieradius van 405 kilometer en kan snelladen

De Mercedes EQV krijgt een 90 kWh accupakket en een veelbelovende actieradius van 405 kilometer. Dit is vastgesteld door de technische dienst en is nog niet vastgesteld conform de WLTP-testnorm. Wellicht zou de actieradius van de Mercedes EQV nog kunnen afwijken.

Positief is dat de elektrische auto van Mercedes ook kan snelladen. Dat betekent dat de Mercedes EQV binnen 45 minuten weer voor 80% is opgeladen. In Europa kan de Mercedes EQV met een maximaal laadvermogen van 110 kW snelladen.

Het accupakket van de elektrische auto bevindt zich in onderzijde van de auto. Wat positief is voor de ruimte van de auto. Bovendien is de Mercedes EQV uitgerust met een watergekoelde boordlader met een laadvermogen van 11 kW. Je kunt met de Mercedes EQV dus uitstekend uit de voeten bij een openbaar oplaadpunt of thuis. De laadaansluiting van de elektrische bedrijfsauto bevindt zich in de bumper. Als je de elektrische auto thuis wilt opladen, moet je rekening houden met een oplaadtijd van ongeveer 10 uur.

Het navigatiesysteem van de Mercedes EQV is zo ontwikkeld dat er rekening wordt gehouden met de range van de auto in combinatie met de plaats van bestemming en de beschikbare oplaadpunten. De Mercedes me Charge geeft de bestuurder toegang tot 300.000 openbare laadpunten in Europa en de snellaadstations van IONITY.

Marktintroductie van de Mercedes EQV

Mercedes heeft verder nog niets gecommuniceerd over de verwachte levertijd of de prijzen van de Mercedes EQV. Hopelijk wordt er meer duidelijk tijdens de IAA in Frankfurt, waar de Mercedes EQV officieel aan het publiek wordt voorgesteld.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *