Prijzen bekend van de Mini Electric

De prijzen zijn zojuist bekendgemaakt van de Mini Electric. De Mini Electric heeft een vanafprijs van 34.900 euro, krijgt een 32,6 kWh accupakket en kan snelladen. De Mini Electric is te leasen vanaf 461 euro per maand (looptijd 60 maanden, 10.000 kilometer). Helaas zijn de specificaties nog niet bekendgemaakt. Vanaf maart 2020 wordt de volledig elektrische Mini op de markt uitgebracht. Vanwege de gewijzigde bijtellingsregels in 2020, betaal je 8% bijtelling voor de Mini Electric. Dit betekent een nettobijtelling van 88 euro in 2020 (belastingschaal 38,10%).

Prijzen van de Mini Cooper SE

De productieversie van de Mini Electric is vandaag in Rotterdam officieel aan het publiek gepresenteerd. De Mini Electric is verkrijgbaar vanaf 34.900 euro. Tegen een aanbetaling van 1.250 euro was het al mogelijk om de 100% elektrische Mini te reserveren.

Design Mini Electric

In 2020 maakt de eerste volledig elektrische Mini zijn debuut. De Mini Electric is in alle opzichten Mini, maar dan met een elektromotor. De elektrische Mini is vergelijkbaar met de Mini 3-deurs. De Mini Electric onderscheidt zich door de dichte grille, laadaansluiting boven op het rechterwiel en het logo op de achterklep en grille.

De Mini Electric is verkrijgbaar in vier verschillende exterieur- en interieurpakketten. Trim S, Trim M, Trim L en XL. Afhankelijk van het gekozen pakket is de Mini Electric verkrijgbaar in de kleuren: Moonwalk Grey metallic, White Silver metallic, Chili Red, British Racing Green metallic, Midnight Black metallic en de MINI Yours Enigmatic Black. De kleur buitenspiegels zijn standaard voorzien in de kleur Vigorous Grey en zijn optioneel in geel verkrijgbaar.

Interieur Mini Electric

De Mini Electric is standaard uitgerust met LED koplampen, een digitaal instrumentenpaneel en een 5,5 kleurendisplay in Black Panel design. Op de schermen kun je onder andere informatie vinden over de laadstatus, actuele actieradius, rijmodus en rijassistentiesystemen.

Rijeigenschappen Mini Electric

De Mini Electric heeft een vermogen van 184 pk en gaat van 0 naar 100 in 7,3 seconden. In vergelijking met de brandstofvariant is de elektromotor lichter en het zwaartepunt ligt later wat ten goede komt voor de wegligging. De Mini Electric heeft vier rijmodussen: Sport, Green, Green+ en MID. In de Green+ worden extra opties zoals de stoelverwarming, airconditioning uitgeschakeld om de actieradius te vergroten.

Optioneel kun je de Mini Electric bestellen met one-pedal driving. Met de one-pedal driving kun je de auto met een pedaal besturen. De auto remt automatisch op het moment dat je het gaspedaal loslaat.

Actieradius + opladen Mini Electric

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is P90357963_highRes-1024x683.jpg

De Mini Electric heeft een 32,6 kWh accupakket en een actieradius van 232 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 200 kilometer. De Mini Electric kun je opladen via het stopcontact, openbare oplaadpunten en een snellaadstation. De Mini Electric kan drie fasen laden wat betekent dat de elektrische auto bij een openbaar oplaadpunt (11 kW laadvermogen) binnen 2,5 uur weer voor 80 procent is opgeladen. Binnen 3,5 uur kun je weer met een volle accu de weg vervolgen. Bij een snellaadstation (50 kW laadvermogen) zoals Fastned is de Mini Electric binnen 35 minuten weer voor 80 procent opgeladen.

Via de display van de Mini kun je heel gemakkelijk de actuele laadstatus bekijken en in de gaten houden. Je kunt meteen zien of de auto verbonden is het met laadpunt. Aan de kleur van de panel kun je meteen bekijken of de auto volledig is opgeladen. De kleur verandert namelijk van oranje naar groen.

Via de Mini Connected App kun je heel gemakkelijk de actuele laadstatus en de beschikbare oplaadpunten bekijken.

Bijtelling + leasen Mini Electric

Vanwege de bijtellingsregels in 2020, betaal je in 2020 voor de Mini Electric 8 procent bijtelling over de eerste 45.000 euro. Dit betekent in de praktijk een nettobijtelling van 88 euro per maand (belastingschaal 38,10%).

Heb je interesse in het leasen van de Mini Electric? De Mini Electric is te leasen vanaf 461 euro per maand. Dit leasetarief is op basis van looptijd 60 maanden, kilometrage van 10.000 kilometer. De Mini Electric wordt in maart 2020 verwacht.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *