Primeurs autosalon van Parijs 2018

De autosalon van Parijs (2018) is op dit moment in volle gang. Van 4 tot 14 oktober 2018 kun je de internationale autoshow van Parijs bezoeken. Autoliefhebbers kunnen de nieuwste, uitzonderlijke auto’s spotten en ook elektrische auto’s worden voor het eerst aan het publiek getoond. Uiteraard waren wij daarbij aanwezig en hebben vele primeurs voorbij zien komen. In dit artikel praten we je bij over de nieuwste modellen en conceptauto’s waaronder de Audi e-tron, Mercedes Benz EQC, Kia e-Niro, Peugeot E-Legend conceptmodel. Tot slot kan de Jaguar I-Pace tijdens de autosalon van Parijs zeker niet ontbreken.

De Audi e-tron

Het moment waar iedereen op zat te wachten: de eerste volledig elektrische Audi bewonderen. Het publiek kan tijdens de autosalon een eerste glimp opvangen van de Audi e-tron 55 quattro. De sportieve, luxe en 100% elektrische SUV van Audi is veelbelovend. De volledig elektrische auto heeft een actieradius van ruim 400 kilometer. Een ontzettend gaaf detail aan de volledig elektrische Audi zijn de digitale buitenspiegels. De Audi e-tron wordt begin 2019 uitgeleverd en is verkrijgbaar vanaf 84.100 euro. Zodra Audi de volledige prijslijst en de opties bekendmaakt, volgen ook de leaseprijzen.

Mercedes Benz EQC

In 2016 werd de Mercedes Benz EQC door het automerk al aangekondigd. De volledig elektrische Mercedes werd ook al eerder onthuld, maar de internationale autoshow is het moment om de Mercedes Benz EQC in real life te bekijken. De volledig elektrische EQC beschikt over twee elektromotoren en heeft een actieradius van meer dan 450 kilometer (NEDC). De Mercedes Benz EQC is qua afmetingen vergelijkbaar met een Crossover-SUV. Mercedes heeft aangekondigd in 2019 te starten met de productie. De verwachting is dat de Mercedes Benz EQC in 2020 in Nederland in de showrooms staat.

Kia e-Niro

Aan het einde van 2018 kunnen wij de volledig elektrische Kia, de Kia e-Niro, in de showrooms in Nederland verwachten. Het publiek mag tijdens de Autosalon van Parijs al even kennismaken met de Kia e-Niro. De 100% elektrische crossover heeft een actieradius van 485 kilometer (WLTP) en is verkrijgbaar met een 39.2 en 64 kWh batterij. De ruime Kia e-Niro is voorzien van de nieuwste moderne technologie, is zeer rijk uitgerust en heeft een sportief design. De prijzen en daarmee de leaseprijzen zijn nog niet bekend, maar wij verwachten dat de 100% elektrische Kia onder de 50.000 euro blijft. Een concurrent voor de Hyundai Kona Electric dus 😉

Peugeot E-Legend Concept

Peugeot onthult exclusief de Peugeot E-Legend Concept tijdens de autosalon van Parijs. Als echte autoliefhebber, waren wij heel benieuwd naar dit conceptmodel. Het ontwerp van dit model zorgt ervoor dat de auto een echte verschijning is. Uiteraard is dit niet zomaar een auto, het gaat hier om een conceptmodel, dus wij zijn heel benieuwd of de auto ook daadwerkelijk op de markt wordt uitgebracht. Peugeot wil echt een statement maken met de Peugeot E-Legend Concept. Peugeot is klaar voor de toekomst en combineert met dit conceptmodel elektrisch en autonoom rijden. De Peugeot E-Legend Concept zal een actieradius hebben van 600 kilometer (WLTP). De Peugeot E-Legend Concept is wat ons betreft veelbelovend!

BMW Concept IX3

De BMW Concept IX3 maakte al eerder zijn debuut tijdens de Auto China 2018, maar het publiek kan de BMW Concept nu iX3 ook bewonderen op de autosalon van Parijs. Helaas is er nog vrij weinig bekend over de 100% elektrische Sport Activity Vehicle (SAV). De BMW Concept IX3 is voorzien van de BMW eDrive technologie. De volledig elektrische BMW heeft een accupakket van 70 kWh en een actieradius van ruim 400 kilometer. Het automerk geeft aan dat de BMW Concept IX3 in minder dan 30 minuten weer is opgeladen. De BMW IX3 is een conceptversie, dus wij zijn heel benieuwd naar de eerste volledig elektrische SAV.

Jaguar I-Pace

Last but not least, de Jaguar I-Pace is ook terug te vinden op de autosalon van Parijs. De eerste volledig elektrische Jaguar is razend populair en niet aan te slepen. Wat wij overigens heel goed begrijpen. De Jaguar I-Pace is zeer rijk uitgerust, heeft een actieradius van ruim 400 kilometer en heeft een accupakket van maar liefst 90 kWh. De Jaguar I-Pace is bijna overal uitverkocht, maar er zijn nog een aantal Jaguar I-Paces beschikbaar voor levering in november/december 2018. Bekijk het aanbod via zakelijkelektrischleasen.nl, stel jouw ideale I-Pace samen en bekijk meteen het leasetermijn per maand. Mocht je niet naar de autosalon van Parijs gaan, de Jaguar I-Pace is ook te bewonderen in de showrooms in Nederland.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *