Peugeot E-Legend Concept op autosalon van Parijs 2018

De Peugeot E-Legend Concept was al eerder door Peugeot aangekondigd, maar tijdens de autosalon van Parijs (4 oktober t/m 14 oktober), maakt de Peugeot E-Legend Concept zijn officiële debuut. Het automerk brengt met de Peugeot E-Legend Concept twee populaire trends van dit moment samen: elektrisch en autonoom rijden. De Peugeot E-Legend Concept zal een actieradius hebben van 600 kilometer (WLTP). In slechts 25 minuten oplaadtijd zou je weer 500 kilometer verder moeten kunnen rijden met de Peugeot E-Legend Concept. Peugeot laat hiermee zien dat zij klaar zijn voor de toekomst. Het gaat hier natuurlijk om een concept auto, dus wij zijn heel benieuwd of de Peugeot E-Legend ook daadwerkelijk op de markt wordt uitgebracht.

Peugeot E-Legend Concept: 100% elektrische autonome auto

Tijdens de autosalon van Parijs, die van 4 oktober tot 14 oktober plaatsvindt, kunnen autoliefhebbers de Peugeot E-Legend Concept in ‘real life’ bewonderen. Als echte autoliefhebbers waren wij uiteraard ook heel benieuwd naar de Peugeot E-Legend Concept. Een ode aan een klassieker, de Peugeot 504 Coupe welteverstaan, dat moet Peugeot gedacht hebben met het ontwerp van de Peugeot E-Legend Concept. De auto is een echte verschijning en het gestroomlijnde, sportieve design spreekt voor zich. De Peugeot E-Legend Concept heeft 19-inch wielen en er is gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Het design van de auto komt de rijervaring ten goede.

Autonoom rijden met de Peugeot E-Legend Concept

Peugeot wil met de 100% elektrische autonome auto echt een statement maken en de technologische visie van het automerk uitstralen. Technologie, elektrisch en dat allemaal in een compacte coupé. Als echte autoliefhebber kun je absoluut niet om de Peugeot E-Legend Concept heen en wil je eigenlijk meteen achter het stuur kruipen. Peugeot biedt vier rijmodi aan als het gaat om autonoom rijden: ’two self-driving modes’ en ’two manual modes’. De Peugeot E-Legend Concept is voorzien van de nieuwste moderne technologie en biedt zelfs een assistent aan die je kunt aansturen door middel van je stem. De assistent kan geheel zelfstandig de rijmodus aanpassen, van muziek veranderen en de elektrische portieren openen of sluiten.

Actieradius Peugeot E-Legend Concept

De 100% elektrische Peugeot E-Legend heeft een actieradius van 600 kilometer volgens de WLTP-testnorm. De 100% elektrische auto heeft een accupakket van 100 kWh en een vermogen van 340 kW. De Peugeot E-Legend Concept gaat van 0 naar 100 in minder dan 4 seconden en heeft een topsnelheid van 220 kilometer. Met de Peugeot E-Legend Concept is het mogelijk om snel te laden. In 25 minuten kun je weer 500 kilometer verder.

Peugeot E-Legend Concept in productie

Het gaat hier natuurlijk om een concept auto. Wij zijn daarom heel benieuwd of de Peugeot E-Legend Concept ook daadwerkelijk op de markt wordt uitgebracht. Uiteraard maakt Peugeot met de Peugeot E-Legend Concept zeker een statement en laten zij zien dat zij klaar zijn voor de toekomst. Wij zijn fan!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *