CUPRA Tavascan Concept op IAA in Frankfurt 2019

CUPRA presenteert op de IAA in Frankfurt (van 12 t/m 22 september) een nieuwe volledig elektrische concept car, de CUPRA Tavascan. Na de CUPRA Formentor laat CUPRA met deze sportieve SUV-Coupé, duidelijk hun visie op het elektrisch rijden zien.

CUPRA CEO Wayne Griffiths licht toe “In een eerder stadium hebben we de CUPRA Formentor gepresenteerd, die in 2020 zijn opwachting maakt, gevolgd door twee andere high-performance plug-in hybridemodellen. Met deze volledig elektrische CUPRA Tavascan Concept benadrukken we dat sportieve prestaties naadloos samengaan met elektro-aandrijving.”

Actieradius CUPRA Tavascan Concept

Waar we het meest benieuwd naar zijn, is de actieradius van de Tavascan. De CUPRA Tavascan Concept is uitgerust met een 77 kWh lithium-ion accu die zich in de vloer van de auto bevindt. Dit accupakket zorgt voor een range van 450 km (WLTP). Dit zal in de praktijk neerkomen op een range van 400 kilometer. De concept CUPRA is uitgerust met twee elektromotoren, één op de vooras en één op de achteras, die samen 306 pk opleveren. De CUPRA Tavascan Concept rijdt daarmee binnen 6,5 seconden naar de 100 km/u.

Gestroomlijnd Design

Wat meteen opvalt aan de CUPRA Tavascan Concept, zijn de lijnen. Leuk weetje; de Tavascan dankt zijn naam aan een dorpje in een prachtig landschap, in de Pyreneeën. Niet alleen mooi maar ook praktisch zijn de ventilatieopeningen in de neus van de sportieve SUV-Coupé. Als de lamellen open zijn, zorgen deze voor koeling van het batterijpakket, als de lamellen gesloten zijn zorgen ze voor een optimale airflow. Ook in het interieur van de Tavascan Concept worden de natuurlijke lijnen doorgetrokken. Door een zwevend dashboard en 3D kuipstoelen wordt er een ruimtelijk effect gecreëerd. Vanuit de bestuurdersstoel is alles gemakkelijk te bedienen op een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel.

Productie CUPRA Tavascan

CUPRA laat nog niets weten over prijzen, uitvoeringen en technische specificaties. Het gaat natuurlijk nog om een concept auto. We zijn erg benieuwd of SEAT de CUPRA Tavascan Concept in productie gaat brengen, wij zouden het niet erg vinden in ieder geval!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *