Liveblog: Autosalon van Genève 2018

Dinsdag 6 maart 2018 was het zover: de Autosalon van Genève opende haar deuren voor de pers en uiteraard was Leaseblog hierbij aanwezig! De 88e editie van de internationale motorshow vindt dit jaar van 8 tot 18 maart plaats. Hieronder updaten we jou met de eerste foto’s van de verschillende wereldprimeurs.

Renault EZ-GO

09.15 uur: De eerste onthulling is gedaan: de Renault EZ-GO. De Renault EZ-GO is een ‘autonome, elektrisch aangedreven, robo-auto concept voor gedeelde stedelijke mobiliteit’. De persconferentie werd gepresenteerd door de Nederlandse Laurens van den Acker. Laurens is internationaal bekend in de automotive wereld en heeft een grote rol gespeeld in de ‘wederopstand’ van Renault. Geweldig om te horen dat Laurens het steeds heeft over Mobility services, wat dat betreft hebben wij een vooruitziende blik met de naam van onze leasemaatschappij 😉 Wij vroegen Laurens of hij voor ons wilde poseren voor de Renault EZ-GO en dat wilde hij direct.

Renault EZ-GORenault EZ-GORenault EZ-GO

Nissan Leaf

09.20 uur: Naast de Renault EZ-GO kwamen wij de prachtige nieuwe Nissan Leaf ook tegen op de Autosalon. Uiteraard al eerder onthuld, de auto staat zelfs al op hun punt van aflevering in Nederland. Sinds de onthulling in oktober 2017 zijn er wereldwijd al meer dan 9.000 bestellingen geplaatst. Anders dan de Tesla Model 3, heeft Nissan er ook al daadwerkelijk 3.500 afgeleverd. Niet gek dus dat de Leaf voor veel mensen een serieus alternatief  is voor de kleinste auto van Tesla.

Nissan LeafNissan Leaf

Polestar: de elektrische Volvo

09.30 uur: om half tien werd de grote onthulling gedaan van de Polestar: de elektrische Volvo. Sportief, strak en wat een luxe straalt de auto uit! Daar kunnen we het wel over eens zijn: een lust voor het oog.

Polestar: elektrische VolvoPolestar: elektrische Volvo

Volkswagen I.D. Vizzion Concept

09.45 uur: daar was hij al: de wereldpremière van de Volkswagen I.D. Vizzion Concept. Op de Autosalon van Genève onthulde Volkswagen dit concept zowel in het rood als in het wit. Het studiemodel met twee elektromotoren heeft een vermogen van 224 kW en heeft een actieradius van maximaal 665 kilometer. De eerste stap naar elektrische mobiliteit voor Volkswagen is in 2020 met de Volkswagen I.D. De jaren die volgen kunnen wij meer dan twintig elektrische modellen verwachten.

Volkswagen I.D. Vizzion ConceptVolkswagen I.D. Vizzion ConceptVolkswagen I.D. Vizzion Concept

Nieuwe EV Smart

10.00 uur: een prachtige onthulling: de nieuwe EV Smart. Weliswaar een concept, maar ook deze auto is zojuist gepresenteerd op de internationale motorshow. Compact én elektrisch! Een veelbelovend concept, waar wij veel van verwachten.

EV Smart

Audi A6

10.30 uur: Daar was de nieuwe Audi A6 al. Op weg naar de toekomst en tevens een mooie onthulling tijdens de Autosalon van Genève. Het nieuwe model heeft maar liefst 400 personaliseerbare functies en je kunt uit vier verschillende onderstellen kiezen. Komende zomer kunnen wij deze auto in de showrooms in Nederland verwachten. De prijzen en verschillende uitvoeringen maakt Audi op korte termijn bekend.

Porsche Mission E Cross Turismo.

10.45 uur: een echte wereldprimeur voor Porsche. Zij hebben zojuist de volledig elektrische Porsche onthuld: de Porsche Mission E Gran Turismo. Een echt debuut, want van deze auto hebben wij nog niet eerder gezien. Het conceptmodel is de grote broer van de Porsche Mission E. De volledig elektrische auto heeft een vermogen van maar liefst 600 pk en gaat in 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer. Het strakke, sportieve design van de auto spreekt boekdelen.

Bugatti

11.15 uur: Niet echt een leaseauto ;), maar als echte autoliefhebber mag een Bugatti zeker niet ontbreken tijdens de Autosalon van Genève. De Bugatti is een echte ‘eyecatcher’. De CEO Stephan Winkelmann staat terecht heel trots naast deze prachtige, exclusieve auto.

Bugatti

Volvo V60

11.45 uur: Dan wel weer over naar een echte populaire leaseauto! De Volvo V60 maakt zojuist zijn grote debuut. En wat schittert deze auto! Niet alleen heeft Volvo geïnvesteerd in een aantal upgrades, maar zij hebben ook gedacht aan extra comfort. Het nieuwe model is groter en daardoor ruimer. Het design oogt strak, luxe en heeft strakke lijnen. De Volvo V60 heeft een ruime kofferbak van 529 liter, een elektrisch bedienbare achterklep en de auto is voorzien van LED-koplampen. De auto heeft wat weg van de Volvo V90.

Volvo V60

Jaguar I-PACE

12.00 uur: Wij hebben lang gewacht op dit moment, maar daar is hij dan eindelijk: de Jaguar I-PACE. De sportieve SUV met vijf zitplaatsen stelt ons zeker niet teleur! De Jaguar heeft maar liefst 400 pk en accelereert hiermee van 0 naar 100 kilometer in slechts 4,8 seconden. De volledig elektrische Jaguar is nu al te bestellen en is beschikbaar in de uitvoeringen S, SE en HSE én een speciale First Edition. De belangstelling voor deze auto is in Nederland enorm, door de slechts 4% bijtelling voor privégebruik in 2018.

Jaguar I-PACEJaguar I-PACEJaguar I-PACEJaguar I-PACE

Mercedes Benz A-klasse

12.30 uur: nog een wereldprimeur: de Mercedes-Benz A-Klasse. Gisteren maakte de autofabrikant de prijzen van de auto al bekend en in mei kunnen wij deze auto in de showrooms verwachten. De auto is verkrijgbaar met drie verschillende motoren: een diesel en twee benzinemotoren. De vanafprijs van de Mercedes-Benz A-Klasse met een vermogen van 107 pk is 30.695 euro. De Mercedes-Benz A-Klasse is luxe uitgerust met LED-koplampen, een navigatiesysteem en parking assistent.

Mercedes-Benz A-Klasse

BMW i8 Roadster

13.30 uur: de BMW i8 Roadster kwamen wij ook op de internationale motorshow tegen. Deze hybride cabrio maakte zijn debuut in Los Angeles. De deuren van Roadster, de zogenaamde falcon wings, hebben wat weg van een Lamborghini. De BMW i8 Roadster is van alle gemakken voorzien met onder andere een 360 graden camera en een navigatiesysteem. De vanafprijs voor de plug-in hybride sportcoupé is 163.995 euro. De vernieuwde versie kunnen wij vanaf mei in de showrooms verwachten.

BMW i8 RoadsterBMW i8 Roadster

Peugeot 508

14.00 uur: rond de klok van twee werd de gloednieuwe Peugeot 508 onthuld. Een echte blikvanger. Met zijn strakke, lage en uitgesproken design is het nieuwe model compleet anders dan zijn voorganger. De Peugeot 508 heeft drie verschillende aandrijvingen. Je kunt kiezen tussen een vermogen van 160 pk tot 225 pk. De vanafprijzen zijn momenteel nog niet bekend, maar deze volgen in een later stadium.

Peugeot 508Peugeot 508

Koenigsegg Regera D’Elegance

14.30 uur: Als autoliefhebber gaat je hart toch wat sneller kloppen van deze Koenigsegg Regera D’Elegance…..

KOENIGSEGG REGERA D’ELEGANCEKOENIGSEGG REGERA D’ELEGANCE

Renault Alpine A110

15.00 uur: Naast alle wereldprimeurs kwamen wij ook deze sportieve Renault Alpine A110 tegen. We zijn onder de indruk! Renault presenteerde twee uitvoeringen: de Pure en Légende. Hieronder is de Pure te zien. Beide uitvoeringen hebben een vermogen van 252 pk en gaat van 0 naar 100 in slechts 4,5 seconden. De recensies van de Renault Alpine A110 zijn alleen maar lovend, en ook wij zijn lovend.

Hyundai KONA Electric

15.30 uur: Hyundai heeft zojuist deze volledig elektrische SUV onthuld: de Hyundai KONA Electric. De volledig elektrische SUV heeft maar liefst een actieradius van 480 kilometer volgens de WLTP-testnorm en accelereert in maar liefst 7,6 seconden van 0 naar 100 kilometer. Een auto waarvan wij verwachten dat hij het goed gaat doen onder de zakelijke rijder, zeker als hij zijn PHEV wil vervangen voor een andere auto met een lage bijtelling. De Hyundai KONA Electric is een luxe, ruime, 100% elektrische SUV met een sportief design en uitstekende actieradius. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Hyundai KONA Electric

PAL-V: Nederlandse vliegende auto

16.00 uur: Als kers op de taart en een mooie afsluiter van de eerste dag: de onthulling van Nederlandse vliegende auto (!). PAL-V, een Nederlands bedrijf, presenteerde tijdens de Autosalon van Genève de vliegende auto. In een paar minuten kan deze auto getransformeerd worden tot een vliegende auto. Op de achterkant zit een duwpropeller en op het dak een rotor. De vliegende auto heeft plaats voor twee personen en kan in de lucht een maximale snelheid halen van 180 kilometer per uur.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *