Jaguar I-PACE: waarom je deze elektrische auto nog moet leasen in 2018

De Jaguar I-PACE is de allereerste volledig elektrische Jaguar, volgens eigen zeggen een performance SUV. Tijdens de Los Angeles Motor Show in 2016 presenteerde Jaguar voor het eerst haar volledig elektrische I-PACE concept. Inmiddels zijn er steeds meer specificaties bekend en gelukkig lijkt het daadwerkelijke productiemodel ontzettend veel op het allereerste concept. Volgens de fabrikant heeft de Jaguar I-PACE een koppel van 700 Nm, een vermogen van ruim 400 pk en accelereert de I-PACE van 0 naar 100 km/h in circa 4 seconden. Indrukwekkend! Ook mooi, in de tweede helft van 2018 kun je in Nederland al rijden in deze Jaguar I‑PACE.

Presentatie Jaguar I-PACE Autosalon Genève

Begin maart 2018 zal Jaguar de definitieve versie van de Jaguar I-PACE laten zien. Dat doet het merk tijdens de beroemde Autosalon van Genève. Aansluitend zal de I-PACE in de verschillende showrooms te bewonderen zijn, ook in Nederland. Onderstaande afbeeldingen geven alvast een mooi beeld van de auto:

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Actieradius Jaguar I-PACE

Dan, niet geheel onbelangrijk bij een elektrische auto, informatie over de actieradius. Volgens de fabrikant heeft de Jaguar I-PACE een actieradius van meer dan 500km (NEDC). Nu wijkt de NEDC-actieradius altijd af van de actieradius in de praktijk, maar op basis van deze gegevens zou je net als bij de Opel Ampera-e toch een actieradius van circa 300 – 350 kilometer mogen verwachten. Natuurlijk is de actieradius altijd afhankelijk van onder andere je rijgedrag, de buitentemperatuur, etc. Maar al met al zijn de gepresenteerde cijfers veelbelovend en gaat deze auto op basis van prijs en prestaties absoluut de concurrentie aan met de Tesla’s!

Richtprijzen Jaguar I-PACE

De definitieve prijzen van de Jaguar I-PACE zijn inmiddels bekend:

 • Jaguar I-PACE S
  80.330 euro
  Dit is het instapmodel, standaard uitgerust met 18 inch velgen.
 • Jaguari I-PACE SE
  88.420 euro
  De iets luxere versie met 20 inch velgen, lederen bekleding en extra opties zoals adaptive cruise control en een elektrische achterklep’
 • Jaguar I-PACE HSE
  94.480 euro
  Dit is de nog iets luxere variant, waarbij je stoelverwarming voor en achter hebt, een audio surround systeem, elektrisch verstelbare stoelen.
 • Jaguar I-PACE First Edition
  104.780 euro
  De speciale introductie-editie, die boordevol opties zit. Deze auto is alleen verkrijgbaar in het eerste modeljaar en biedt tal van extra designdetails en luxe opties.

Levertijd Jaguar I-PACE

Kampen veel elektrische auto’s in de aanloop met leverproblemen, de Jaguar I-PACE lijkt hier volgens eigen zeggen geen last van te hebben. Je kunt deze auto nu al bestellen bij je leasemaatschappij.

Jaguar I-PACE leasen

Dankzij zijn prijs, specificaties en goede actieradius kun je wel stellen dat we hier te maken hebben met een serieuze concurrent voor de Tesla model S (en eventueel de Tesla model X; al heeft deze auto 6 of 7 zitplaatsen en de I-PACE heeft er 5). De Tesla model S 75D heeft namelijk een aanschafprijs van 86.500 euro, terwijl de Jaguar I-PACE daar behoorlijk onderdoor gaat met 80.330 euro.

Bijtelling: Waarom leasen in 2018?

Heb je interesse in het leasen van de Jaguar I-PACE? Dan loont het de moeite om dit nog in 2018 te gaan doen. Vanaf 2019 veranderen namelijk de regels omtrent bijtelling op elektrische auto’s die duurder zijn dan 50.000 euro. In 2018 kun je de volledige fiscale waarde van de Jaguar I-PACE nog leasen tegen 4% bijtelling. Ga je dan uit van het instapmodel (De Jaguar I-PACE S van 82.000 euro), reken in 2018 dan op een fiscale bijtelling van circa 112 (40,85% belasting) tot 142 euro (51,95% belasting) per maand.

Jaguar I-PACE

Bereken online je leasetarief

Helemaal overtuigd van de Jaguar I-PACE? Bereken online eenvoudig je leasetermijnen als je interesse hebt in het leasen van de Jaguar I-PACE.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *