Volkswagen I.D. VIZZION: 100% elektrisch en volledig autonoom

We moeten nog heel even wachten tot de Autosalon van Genève (8 – 18 maart 2018), want daar wordt hij officieel onthuld: de Volkswagen I.D. VIZZION. Een volledig autonoom rijdende concept car uit de Volkswagen I.D. familie. Juich echter nog niet te vroeg, want het gaat hier natuurlijk nog om een studiemodel. Dit studiemodel (De Volkswagen I.D. VIZZION is een premium sedan) laat echter wel zien hoe Volkswagen denkt over de toekomst van individuele mobiliteit en waar het merk met de techniek en het design van zijn elektrische modellen naartoe wil.

Specificaties van de Volkswagen I.D. VIZZION

Volkswagen I.D. VIZZION

Volgens het persbericht, hebben de ontwerpers optimaal gebruik gemaakt van het autonome karakter. De ‘digitale chauffeur’, met zijn vele assistentiesystemen, bestuurt de auto zonder stuurwiel (!) en andere zichtbare besturingselementen. De Volkswagen I.D. VIZZION rijdt, stuurt en navigeert namelijk helemaal zelf. Een virtuele gastheer – die volledig is geïntegreerd in het digitale ‘ecosysteem’ van de auto – kent de persoonlijke voorkeuren van de inzittenden en past zich daaraan aan. Passagiers kunnen via stemcommando’s en handgebaren met de digitale chauffeur communiceren.

Volkswagen I.D. VIZZION 3

Het systeemvermogen van de 5,11 meter lange I.D. VIZZION ligt op 225 kW en hij heeft een topsnelheid van 180 km/u. Zijn 111 kWh lithium-ion batterijen, die onderweg worden aangevuld met teruggewonnen remenergie, geven de auto een actieradius van maximaal 665 kilometer. De twee elektromotoren van de I.D. VIZZION drijven alle vier wielen aan en zijn gekoppeld aan een intelligent managementsysteem dat voor optimale efficiency zorgt.

Toekomstplannen Volkswagen elektrisch rijden

Een mooi kijkje in de toekomst van mobiliteit, maar wanneer kunnen wij de eerste I.D. modellen van Volkswagen op de weg zien rijden? Tussen nu en 2025 introduceert Volkswagen meer dan twintig elektrische modellen. Als eerste kunnen we de compacte Volkswagen I.D. verwachten in 2020, gevolgd door de I.D. CROZZ en I.D. BUZZ.

Leaseblog op de Autosalon van Genève 2018

De autosalon van Genève is voor het publiek toegankelijk van 8 tot 18 maart 2018. En natuurlijk zijn wij van Leaseblog erbij! Op 6 en 7 maart 2018 houden wij je al op de hoogte van alle premières en nieuwigheden. Houd Leaseblog dus goed in de gaten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *