‘Volkswagen I.D. Goedkoper en beter dan Model 3’

Nog geen één elektrisch model is er uit de stal van Volkswagen gekomen en toch durven ze nu al te zeggen dat de verwachte Volkswagen I.D. goedkoper wordt en een betere range heeft dan de Tesla Model 3. Toegegeven; je moet de lat voor jezelf hoog leggen, maar is dit niet meer grootspraak dan de realiteit? Voorlopig in ieder geval nog wel.

Pas in 2020 mogen we de eerste Volkswagen I.D. verwachten. De aankomende jaren moet Volkswagen het dus voornamelijk nog doen met cijfers op papier en niet met praktijktesten. Luister je naar het statement van Volkswagen, dan wordt al gauw duidelijk hoe de vork in de steel zit. De actieradius van 400 km tot 600 km is gebaseerd op de inmiddels weinig realistische NEDC-metingen. Bovendien gaat het Duitse merk er vanuit dat accu’s in de aankomende jaren aanzienlijk goedkoper worden, waar de I.D. dan weer van kan profiteren.

Wordt de I.D. echt goedkoper dan de Model 3? Appels met peren vergelijken is nog nooit een slim idee geweest. Bovendien kan niemand in de toekomst kijken. Misschien is de Model 3 in een aantal jaren wel aanzienlijk in prijs gezakt, zodat de I.D. helemaal niet meer zo gunstig is. Tijd voor Volkswagen om aan het werk te gaan!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *