Leaseauto getest | Volvo V90

Wordt je volgende leaseauto er eentje uit het E-segment? Dan twijfel je waarschijnlijk tussen Audi, Mercedes en BMW. Toch is er alle reden om ook eens naar de nieuwe Volvo V90 te gaan kijken. Het nieuwe model van de Zweedse fabrikant zal je verwachtingen absoluut overtreffen en kan zelfs de meest merktrouwe leaserijders doen twijfelen.

Een aantal dagen konden we de Volvo V90 testen. Nog nooit stonden zoveel collega’s in de rij om een auto te testen. En dat is niet gek. De auto ziet er fraai uit. De strakke lijnen en het zakelijke maar doelgerichte ontwerp, heeft iets sportiefs en luxueus tegelijk.

Interieur

De grootste verrassing komt echter als je de deur open doet. Het interieur van de auto stroomt over van kwaliteit. Bijna nergens is het gebruik van de materialen zo hoogstaand als bij de V90. Ook de stoelen van de Volvo zijn weer ouderwets goed. Marcel, accountmanager bij Mobility Service Nederland, durfde zelfs de uitspraak aan dat weinig mensen thuis zo’n comfortabele stoel hebben.  Achterin is de auto zo ontzettend ruim dat je het idee hebt dat je in een verlengde Audi A8 zit.

Rijden

Dan het rijden. De D3 dieselmotor die in het geteste model zat, was genoeg maar ook niet meer dan dat. Het gevolg is dat de auto comfortabel is en niet erg sportief. De vraag is hoeveel mensen een Volvo leasen voor het sportieve aspect, maar toch; ben je opzoek naar wat meer pit, dan is de D4 of de D5 een betere optie.

Qua wegligging laat de Volvo niets te wensen over. De auto stuurt strak, zonder dat je daar op een hobbelige weg de prijs voor betaalt. Daarnaast is de auto voorzien van alle technische snufjes die het rijden comfortabel en veilig maken. Soms is de auto zo actief bezig met lane assist dat het vervelend kan worden. Helemaal op de smallere wegen, waar je soms angstvallig dicht bij de tegenligger komt. Rijd je niet op de snelweg dan is het voor je eigen rijplezier beter om de lane assist links te laten liggen. Daarover gesproken. De V90 is echt een auto die zich thuis voelt op de snelweg. Zonder dat je er erg in hebt, ben je op de plek van bestemming.

Leasecijfer

De Volvo V90 is een prachtige auto en mikt op een publiek dat een keer iets anders wil dan de ‘gewone’ Duitse merken. Die mensen zullen positief verrast worden. Het weggedrag van de Volvo is misschien niet zo dynamisch als een BMW of een Audi, maar qua comfort en kwaliteit doet de V90 zeker niet onder voor de auto’s van onze oosterburen. En het beste is misschien wel; de V90 is duizenden euro’s goedkoper dan de concurrentie en zal zodoende in de lease waarschijnlijk ook goedkoper uitvallen*. Het gemiddelde leasecijfer komt uit op een 9.

Aanvullende informatie Volvo V90

De vanafprijs van deze auto bedraagt €48.995. de netto bijtelling komt daarom uit op ongeveer €358,-. De waarde van de geteste Volvo ligt ongeveer op €61.000.

*Afhankelijk van meerdere factoren. In jouw geval kan dit anders uitvallen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *