Voorbereid de Jaguar I-Pace leasen in 2018

De Jaguar I-Pace is vrijwel in heel Nederland uitverkocht. De zakelijke rijder wil niet voor niets deze populaire leaseauto in 2018 nog gaan rijden. Het is fiscaal voordeliger om de Jaguar I-Pace in 2018 nog te gaan leasen. In 2019 veranderen de regels namelijk als het gaat om bijtelling voor de elektrische auto. Ga jij een Jaguar I-Pace leasen in 2018 of zit je eraan te denken om een Jaguar I-Pace te leasen? Met deze tips ga jij in ieder geval goed voorbereid op pad met de Jaguar I-Pace.

Actieradius

De Jaguar I-Pace heeft een actieradius van 480 kilometer volgens de  WLTP-testnorm. In de praktijk komt dit neer op ongeveer 400 kilometer. Uiteraard is de range sterk afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden en het rijgedrag. Als je kijkt naar de zomerperiode dan heeft de Jaguar I-Pace op de snelweg en in de stad een actieradius van ongeveer 430 kilometer. Houdt er rekening mee dat de range van de Jaguar I-Pace (snelweg en stad) in de winterperiode kan teruglopen naar ongeveer 325 kilometer.

Opladen

De Jaguar I-Pace heeft een accupakket van 90 kWh en is uitgerust met een AC- en een CCS-aansluiting. De laadaansluiting zit aan de linkerzijde aan de voorkant van de linkerzijde van de elektrische auto.

Type 2 Jaguar I-Pace opladen

Een laadpaal aan huis is voor de Jaguar I-Pace zeker aan te raden. Met een type 2, 1-fase aansluiting (32A) is de Jaguar I-Pace in ruim 13 uur weer voor 380 kilometer opgeladen. Als de Jaguar I-Pace ’s avonds wordt opgeladen, dan is de laadsnelheid ruim voldoende om de volgende dag weer met een volle accu op pad te gaan. Heb je thuis een lager laadvermogen, 3-fase (16A) bijvoorbeeld, dan moet je toch al gauw rekening houden met een laadtijd van meer dan 20 uur.

Jaguar I-Pace snelladen

De Jaguar I-Pace beschikt over een laadsnelheid tot 100 kW DC. Dit betekent dat de Jaguar I-Pace in slechts 40 minuten weer voor 80 procent is opgeladen. Met een laadsnelheid van 50 kW DC heeft de Jaguar I-Pace binnen een uur gemakkelijk een actieradius van 270 kilometer.

Om de Jaguar I-Pace op te laden heb je een laadpas nodig. Maar welke laadpas heb je hiervoor nodig? Het is raadzaam om verschillende laadpassen voor de elektrische auto aan te vragen. In Nederland zijn er verschillende leveranciers waar je de elektrische auto kunt opladen. Zoals Fastned, NewMotion en Eneco. Mocht je onderweg de Jaguar I-Pace willen opladen, dan heb je tenminste een aantal opties.

Apps van Jaguar

Jaguar heeft verschillende apps voor de Jaguar I-Pace. Mocht je een Jaguar I-Pace gaan leasen, dan is het verstandig om drie apps van te voren op de smartphone te downloaden en installeren. Het gaat om de Jaguar InControl Remote app, Jaguar Public Charging app en tot slot de Jaguar iGuide.

Met de Jaguar InControl Remote app kun je op afstand informatie over de status van de Jaguar I-Pace opvragen. De inloggegevens ontvang je via de Jaguar-dealer.

De Jaguar Public Charging app is gratis te downloaden en geeft gebruikers de mogelijkheid om te laden bij ruim 70.000 laadpunten via het oplaadnetwerk van Plugsurfing. Voor deze app kun je zelf een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen.

De Jaguar IGuide app, is een digitaal handboek voor de Jaguar I-Pace. Het is tevens mogelijk om via deze app laadsessies te starten in zowel het binnen- als buitenland.

Om gebruik te maken van de real-time traffic assist, deur tot deur navigatie, software updates en tot slot van de online zoekfunctie heb je een datakaart met een 1GB data abonnement nodig.

Jaguar I-Pace leasen in 2018

Ga jij een Jaguar I-Pace leasen in 2018? Met deze tips ga jij in ieder geval goed voorbereid op pad met de Jaguar I-Pace.

Heb je nog niet besloten, maar zit je eraan te denken om een Jaguar I-Pace te leasen? Dit is het jaar om nog een in een Jaguar I-Pace te stappen. In 2018 betaal je namelijk slechts 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde. In 2019 veranderen deze regels. Op de website zakelijkelektrischleasen.nl zijn er nog een aantal Jaguar I-Paces verkrijgbaar voor levering 2018.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *