Prijsverhoging Hyundai NEXO

De ontwikkelingen op het gebied van waterstofauto’s staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Echter zien automerken en bedrijven toekomst in waterstofauto’s en willen hierin investeren. Hyundai voegt naast haar volledig elektrische vloot, de Hyundai Ioniq Electric en Hyundai Kona Electric, een tweede generatie waterstofauto met brandstofcel hieraan toe: de Hyundai NEXO. De elektrische auto rijdt volledig op waterstof.

In mei maakte Hyundai de prijzen van de Hyundai NEXO bekend. Onlangs heeft Hyundai de vanafprijs van de waterstofauto met 5.000 euro verhoogd. De Hyunai NEXO is te bestellen vanaf 74.995 euro. De reden van de prijsverhoging is onduidelijk.

Prijs Hyundai NEXO

De (nieuwe) prijs van de Hyundai NEXO is 74.995 euro (inclusief kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage). Dit is exclusief het afleverpakket. De reden voor de prijsverhoging is tot dusver nog onbekend.

Actieradius Hyundai NEXO

Met de NEXO is het mogelijk om binnen vijf minuten met een volle tank de weg weer te vervolgen. De Hyundai NEXO is voorzien van de nieuwste brandstoftechnologie en heeft een actieradius van 665 kilometer conform de WLTP. De Hyundai NEXO heeft een vermogen van 135 kW en is hiermee krachtiger dan zijn voorganger de Hyundai ix35 Fuel Cell (100 kW).

Waterstofauto’s in Nederland

Eerder bracht Toyota de Mirai uit en Hyundai de Hyundai ix35 Fuel Cell en Hyundai NEXO. Tevens heeft engineer Max Holthausen zijn eigen Tesla omgebouwd tot een waterstofauto.

Momenteel telt Nederland vier waterstoftankstations in de plaatsen Arnhem, Delfzijl, Helmond en Rhoon. De infrastructuur op het gebied van waterstofauto’s is op dit moment relatief summier. Echter zijn er allerlei initiatieven en plannen om dit netwerk uit te breiden met (op korte termijn) tien extra locaties.

Hyundai NEXO leasen

Wil je graag een Hyundai NEXO leasen? De Hyundai NEXO is verkrijgbaar vanaf 74.995 euro (inclusief kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage).

Ondanks het feit dat de ontwikkelingen op het gebied van waterstofauto’s nog in de kinderschoenen staat, wordt het gestimuleerd door de overheid. Er wordt geïnvesteerd in de infrastructuur en in de ontwikkeling van waterstofauto’s. Bovendien geldt de volledige 4% bijtelling ook in 2019 op een waterstofauto. In 2019 betaal je namelijk voor volledig elektrische auto’s 4% bijtelling over de eerste 50.000 euro en 22% over het resterende bedrag.

2 reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *