Hyundai komt met app voor elektrische auto’s

Hyundai komt met een app voor haar elektrische auto’s. Te beginnen met de Hyundai IONIQ Electric. Dit heeft het automerk onlangs bekendgemaakt. Tot op heden was een app voor de Hyundai Kona Electric en Hyundai IONIQ Electric een groot gemis. Met de app kun je heel gemakkelijk de actuele laadstatus op afstand op je smartphone bekijken. Binnen twee jaar wordt de app ook beschikbaar voor de andere modellen van de Hyundai, waaronder de Hyundai Kona Electric.

App voor Hyundai Kona Electric en Hyundai IONIQ Electric

Het Bluelink systeem van Hyundai maakt de verbinding tussen je smartphone en de elektrische auto mogelijk. De app is met name ideaal om op ieder gewenste locatie de actuele laadstatus op je smartphone te bekijken. Ondanks dat de elektrische modellen van Hyundai het al ontzettend goed doen, met name de Hyundai Kona Electric, wil het automerk de rijervaring voor de bestuurder verbeteren. Met de app kun je als bestuurder altijd de actuele status en locatie van de auto bekijken. Daarnaast kun je met de app onder andere op afstand: de auto ver- en ontgrendelen, climate control instellen, de huidige locatie en laadstatus bekijken en pushberichten ontvangen als de auto niet is ontgrendeld. De app zou beschikbaar moeten zijn voor het besturingssysteem van Android en Apple.

Het Bluelink systeem geeft bovendien actuele verkeersinformatie af, je kunt beschikbare laad- en tankstations in de buurt bekijken en de bijbehorende tarieven staan erbij vermeld. Het Bluelink systeem is geïntegreerd door een modem, simkaart en de bijbehorende app.

Hyundai komt eerst met app voor Hyundai IONIQ

Hyundai introduceert Bluelink en de bijbehorende app allereerst voor de IONIQ-familie. De tweede generatie Hyundai IONIQ Electric komt eind 2019 op de markt uit. Of de app op dat moment ook direct beschikbaar is voor de elektrische auto, is nog even afwachten. Verder geeft Hyundai aan dat de app in de komende twee jaar ook beschikbaar is voor de andere modellen waaronder de Hyundai Kona Electric.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *