Hyundai NEXO – Elektrisch leasen….op waterstof!

Vandaag maakte Hyundai de prijzen bekend van de Hyundai NEXO, de nieuwste generatie waterstofauto met een brandstofcel. De Hyundai NEXO is leverbaar voor prijzen van 69.995 euro. Daarmee is deze milieuvriendelijke SUV van Hyundai de scherpst geprijsde waterstofauto van Nederland. Hyundai levert de NEXO in twee varianten: behalve de opvallend rijk uitgeruste standaardversie kunnen klanten ook kiezen voor de NEXO met ‘Plus Pack’ (meerprijs: 4.000 euro) dat een aantal interessante features toevoegt.

Hyundai NEXO leasen

Hyundai NEXO leasen

Voor zakelijke rijders is de Hyundai NEXO interessant. Zakelijk rijders betalen namelijk slechts 4 procent bijtelling voor het privégebruik wanneer zij de Hyundai NEXO leasen. Opvallend genoeg geldt deze 4% bijtelling ook in 2019 over de gehele fiscale waarde. Vanaf 2019 is er namelijk, voor de categorie van 4 procent bijtelling, een maximum van 50.000 euro fiscale waarde. Voor bedragen daarboven geldt het bijtellingspercentage van 22 procent. Uitzondering op deze regel zijn auto’s die op waterstof rijden, zoals de Hyundai NEXO. Dit is een belangrijk voordeel van de Hyundai NEXO ten opzichte van batterij-elektrische auto’s boven de 50.000 euro fiscale waarde.

Actieradius Hyundai NEXO

De NEXO is 20 procent lichter, 10 procent efficiënter en 30 procent krachtiger dan zijn voorganger, de Hyundai ix35 Fuel Cell. Met een vermogen van 135 kW (184 pk) staat de NEXO garant voor aansprekende prestaties, terwijl de actieradius met een volle tank maar liefst 665 km bedraagt (volgens WLTP).

Rijden op waterstof: hoe werkt dat?

De Hyundai NEXO is een zogenoemde Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV). Het is ’s werelds eerste SUV die specifiek ontwikkeld is voor rijden op waterstof. Onder de motorkap ligt een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit en waterdamp. De elektriciteit wordt gebruikt om een elektromotor aan te drijven. De Hyundai NEXO rijdt dus volledig elektrisch, zonder daarvoor een batterij te hoeven opladen. De enige ‘uitstoot’ is waterdamp. De waterstof is te tanken bij het groeiende netwerk van waterstoftankstations in Nederland en verloopt net zo makkelijk en snel als het tanken van benzine of diesel.

Hyundai NEXO leasen

Waterstoftankstations in Nederland

In Nederland zijn momenteel vier waterstoftankstations operationeel: in Rhoon, Arnhem, Delfzijl en Helmond. Dit jaar wordt ook in Den Haag een waterstoftankstation geopend en er liggen al plannen klaar voor de bouw van waterstoftankstations in Pesse, Breda, Amsterdam, Schiphol, Rotterdam Airport en Utrecht. In 2020 moeten in ons land ten minste twintig waterstoftankstations operationeel zijn.

Pas zodra de infrastructuur wat betreft het tanken op waterstof in Nederland voldoende is, verwachten wij een doorbraak in het leasen van waterstofauto’s.

Bestellen, prijzen, leasen & levering Hyundai NEXO

De levering van de nieuwe Hyundai NEXO start in september. De Hyundai NEXO is te bestellen voor prijzen vanaf 69.995 euro inclusief BTW. De versie met ‘Plus Pack’ is er vanaf 73.995 euro. Op dit moment zijn er volgens de fabrikant 80 pre-orders geplaatst. Heb je interesse in het leasen van de Hyundai NEXO? Op dit moment zijn de leaseprijzen nog niet bekend, maar je kunt ons altijd even mailen voor een indicatie.

Hyundai NEXO leasen

Leasen op waterstof: de grens over

Meer lezen over rijden op waterstof? In een eerdere blog schreef Arthur Dammers van Tripsolute over zijn ervaringen met een waterstofauto naar het buitenland.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *