Gedeelde smart is halve smart

Op de IAA 2019 in Frankfurt worden de smart EQ Forfour, de smart EQ Fortwo en de smart EQ Fortwo cabrio gepresenteerd. Nadat smart in 2017 al haar modellen heeft geëlektrificeerd, komen er dit jaar drie nieuwe modellen. Niet helemaal nieuw want onder het chassis blijft de EQ ongewijzigd.

132 km range

smart behoudt voor de drie modellen de vertrouwde elektrische aandrijflijn met een 60 kW sterke elektromotor. Deze elektromotor is goed voor een topsnelheid van 130 km/u en 160 Nm. De actieradius van de EQ ligt tussen de 118 een 132 km. Met snelladen is de smart EQ binnen 40 min weer 80% opgeladen.    

Intelligente smart EQ

smart staat bekend om haar carsharing projecten en zet met de vernieuwde modellen de trend voort. Met de ‘’ready to’’- services en de smart EQ control-app is het nu ook heel gemakkelijk om je smart met vrienden of familieleden te delen. Zien waar de auto zich bevindt, wat de status van de accu is, waar je kunt laden, waar je kunt parkeren en navigeren; met de interface van de smart EQ apps is het allemaal kinderspel.

What’s new?

smart heeft het ronde logo op de nieuwe modellen vervangen voor de voluit geschreven merknaam. Daarnaast zijn de koplampen (optioneel) volledig LED, de grille is vernieuwd, de bumper verfrist en de nieuwe EQ modellen komen met ‘customizable details’. Het interieur is strakker vormgegeven, voorzien van meer opbergruimte en biedt eenvoudige smartphone-integratie. De smart EQ is in slechts 2 stappen samen te stellen. Je kiest een van de 3 uitvoeringen: Advanced, Premium of Exclusive, de gewenste lakkleur en je smart is klaar.

Wanneer kunnen we de vernieuwde smart EQ verwachten?

De smart EQ Forfour, smart EQ Fortwo en smart EQ Fortwo Cabrio worden officieel gepresenteerd op de IAA in Frankfurt over twee weken(12 t/m 22 september). Vanaf 2 december 2019 zal de gefacelifte smart te bestellen zijn en vanaf eind januari 2020 is de auto ook te bewonderen in de Nederlandse showrooms.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *