‘’Hello ID’’ de ID.3 onthuld

Het heeft even geduurd, maar gisteren was de ID.3 dan eindelijk zonder zijn camouflage jasje te bewonderen. Op de vooravond van de IAA 2019 in Frankfurt heeft Volkswagen het eerste lid van de ID. Family onthuld. Volkswagen heeft de elektrische 1ST ook maar meteen uitgerust met een nieuw logo.

Design Volkswagen ID.3

Nu de camouflage eindelijk verwijderd is, kunnen we behalve het silhouet ook het verdere design van de auto onder de loep nemen. De ID.3 is in het eerste opzicht meteen herkenbaar als een elektrische auto. De korte neus is voorzien van Matrix LED-koplampen. Tussen de lampen bevindt zich een brede lichtstrip en de ID.3 is uitgerust met een glazen panorama dak in het zwart, dat doorloopt tot in de achterklep. Binnenin de elektrische Volkswagen bevindt zich een 10,1-inch digitaal instrumentenpaneel. Volkswagen spreekt bij deze vijf-zitter over een ‘open space’-interieur door de ruimte van onder andere, het ontbreken van de middentunnel. De bagageruimte heeft een inhoud van 385 liter. Door het commando ‘’Hello ID’’ is de ID.3 met spraak te bedienen.

Uitvoeringen Volkswagen ID.3

De achterwiel aangedreven ID.3 komt in 3 uitvoeringen. De eerste zal een luxe uitgeruste special edition zijn, de 1ST waarvan de productieplaatsen al snel vergeven waren. Voor de rest van ons is er straks een ID.3 te bestellen met een range van 330 km (45 kWh batterij), 420 km (58 kWh) of 550 km (77 kWh) WLTP. Volkswagen geeft meteen aan dat range afhankelijk zal zijn van de rijstijl van de bestuurder, maar geeft wel een minimumrange mee. Bij 100 kW laadvermogen kun je na 30 minuten weer 290 km rijden met de mid-range uitvoering (58 kWh).

Nieuw logo Volkswagen

De ID.3 werd als eerste Volkswagen onthuld met het nieuwe logo. Zie jij het verschil? Het oude 3D-logo van Volkswagen heeft plaatsgemaakt voor een plat, 2D-logo. Verder blijft het logo bestaan uit de cirkel met daarin de letters ‘V’ en ‘W’.  

Volkswagen ID.3 Leasen?

Over de prijzen en specificaties laat Volkswagen ons niet veel weten. De verwachte vanafprijs zal onder de 30.000 euro moeten liggen. De ID.3 1ST heeft een verwachte vanafprijs onder de 40.000 euro. Medio 2020 zal de ID.3 1ST in Nederland arriveren, kort daarna volgende de andere modellen. Wij hopen hem in ieder geval snel te kunnen testen.   

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *