Alles wat je moet weten over de elektrische Skoda Citigo

In januari 2020 komt Skoda met de 100% elektrische Skoda Citigoᵉ iV. Skoda heeft dit officieel bevestigd. Dit wordt de eerste elektrische auto voor Skoda. De Skoda Citigoᵉ iV krijgt een 36,8 kWh accupakket. Het automerk heeft helaas nog niets bekendgemaakt over de vanafprijs en overige specificaties. De prijs van de Skoda Citigoᵉ iV wordt geschat op zo’n 22.000 euro. Eind 2019 start Skoda met de productie van de 100% elektrische Skoda.

De Skoda Citigoᵉ iV

De eerste elektrische auto voor Skoda is een feit. De Skoda Citigoᵉ iV wordt gebouwd op het NSF platform. Op hetzelfde platform zal ook de elektrische Volkswagen e-Up! en Seat eMii gebouwd worden. De Skoda Citigoᵉ iV is een compacte, elektrische auto. De elektrische auto heeft een vermogen van 61 kW en gaat van 0 naar 100 in 12,5 seconden. De Skoda Citigoᵉ iV is alleen verkrijgbaar in een 5-deurs uitvoering.

Actieradius + opladen Skoda Citigoᵉ iV

De Skoda Citigoᵉ iV krijgt een 36,8 kWh accupakket en een actieradius van 265 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit waarschijnlijk neerkomen op zo’n 200-220 kilometer. De elektrische Skoda kan thuis worden opgeladen, via openbare oplaadpunten en via het snellaadnetwerk. De Skoda Citigoᵉ iV is bij een snellaadstation zoals Fastned binnen één uur weer voor 80 procent opgeladen. Bij een openbaar oplaadpunt (laadvermogen 7,2 kW) heeft de elektrische auto ongeveer 4 uur aan oplaadtijd nodig. Mocht je de Skoda Citigoᵉ iV thuis willen opladen, moet je rekening houden met een oplaadtijd van ongeveer 12,5 uur.

De Skoda Citigoᵉ iV bestellen

Skoda heeft nog niets gecommuniceerd over de vanafprijzen van de Skoda Citigoᵉ iV. De verwachte vanafprijs van de Skoda Citigoᵉ iV is rond de 22.000 euro. Het automerk geeft aan dat zij ruim voor de marktintroductie in 2020 de prijs van de elektrische Skoda bekendmaken. Via de website van Skoda kunnen geinteresseerden zich inschrijven om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Wanneer het daadwerkelijk mogelijk is om de elektrische Skoda Citigoᵉ iV te bestellen, is nog niet bekend.

1 reactie

  1. […] Seat Mii electric is vergelijkbaar met de 100% elektrische Skoda Citigo iV en Volkswagen e-Up!. Skoda heeft onlangs de Skoda Citigo iV officieel onthuld, hoog tijd voor Seat […]

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *