Seat komt met elektrische auto’s onder de 20.000 euro

Seat start de komende twee jaar met een offensief van elektrische auto’s. Het automerk heeft de ambitie om binnen twee jaar in totaal zes elektrische auto’s op de markt uit te brengen. De eerste elektrische auto’s die op de planning staan zijn de Seat el-Born en de Seat Mii. Seat wil graag elektrische auto’s onder de 20.000 euro gaan uitbrengen.

Seat brengt 6 elektrische auto’s uit binnen twee jaar

Seat heeft een duidelijke ambitie: binnen twee jaar wil het automerk tenminste zes elektrische auto’s in haar vloot opnemen. Het automerk gaat samen met Volkswagen een nieuw platform speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelen. Met dit platform wil het automerk elektrische auto’s op de markt uitbrengen die onder de 20.000 euro vallen. Seat wil hiermee laten zien dat zij bezig zijn met de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Dr. Herbert Diess, CEO van Volkswagen AG: “Het nieuwe, compacte elektrische platform betekent een belangrijke stap voorwaarts op weg naar elektrische mobiliteit die nog betaalbaarder is. In dat proces gaat SEAT de eerste elektrische auto ontwikkelen die speciaal ontworpen is voor het gebruik in de stad.”

Elektrische Seat el-Born

Eerder introduceerde Seat de elektrische Seat el-Born aan het publiek. Deze was tevens te bewonderen op de Autosalon van Genève. De elektrische auto krijgt een 62 kWh accupakket en een actieradius van 420 kilometer. Ook zou de Seat el-Born moeten snelladen met een maximaal laadcapaciteit van 100 kW. In 2020 wil het automerk deze elektrische auto op de markt uitbrengen.

Elektrische Seat Mii

Wat we tot nu toe nog niet wisten is dat Seat met een 100% elektrische Seat Mii komt. Qua techniek is de elektrische Seat Mii vergelijkbaar met de Volkswagen e-Up!. Verder heeft het automerk nog niets gecommuniceerd over het accupakket, actieradius en vanafprijzen. Wanneer de elektrische auto op de markt wordt uitgebracht is op dit moment nog niet bekend. Wij zijn heel benieuwd of wij de elektrische Seat Mii dit jaar nog kunnen verwachten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *