Kia e-Niro: hij komt eraan in 2018!

Wij wachten met smart op de 100% elektrische auto’s die onder andere Audi (de Audi e-tron), Hyundai (de Hyundai Kona Electric), Tesla (de Tesla model 3), Jaguar (de Jaguar I-PACE) en Volkswagen (de Volkswagen I.D.) naar verwachting in 2018/2019 gaan uitbrengen. Kia voegt zich aan dit rijtje toe met de Kia e-Niro. Dit jaar kunnen wij namelijk nog de Kia e-Niro in de showrooms verwachten. Kia onthulde deze 100% elektrische auto tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De Kia e-Niro heeft een actieradius van 500 kilometer volgens de NEDC-testmethode. Met de Kia e-Niro profiteer je van de gunstige bijtelling van slechts 4 procent.

Toekomstplannen van Kia met elektrische auto’s

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas in januari 2018 onthulde Kia haar visie op de toekomst als het gaat om mobiliteit. Het doel van de autofabrikant is om in 2025 maar liefst 16 modellen op de markt uit te brengen met een elektrische aandrijving, waaronder een aantal volledig elektrische auto’s, vijf hybride modellen en een brandstofcelauto. Kia wil in de toekomst een stapje verder gaan met auto’s. De quote ‘boundless for all’, staat voor de toekomst waar een auto meer is dan alleen een voertuig.

Deze visie wil Kia waar gaan maken door de zogeheten ‘ACE-strategie. De ACE-strategie richt zich op drie pijlers: autonoom rijden, connected en elektrische auto’s. De autofabrikant wil in 2021 Level 4 autonoom rijdende auto’s op de markt gaan uitbrengen. In 2025 wil Kia, naast de 16 modellen met elektrische aandrijving, in iedere auto connected autotechnologie.

Kia e-Niro 2018

Eerder dit jaar presenteerde de autofabrikant in Las Vegas al de Kia Niro EV Concept. Er zijn op dit moment nog geen afbeeldingen van het productiemodel beschikbaar. De 100% elektrische Kia Niro is een stijlvolle crossover ontworpen in Korea. De ontwerper van de auto heeft de traditionele grill vervangen voor een interactieve display in combinatie met een ultra-smalle verlichting. Het interieur van de Kia e-Niro is clean, minimalistisch en sluit perfect aan op de moderne technologie die de elektrische auto bevat. Het minimalistische interieur moet rust en ruimte uitstralen.

Nieuwste technologie van Kia e-Niro 2018

De Kia e-Niro is voorzien van de nieuwste technologie waaronder: Active Pedestrian Warning System (APWS), vier frontcamera’s, objectherkenningstechnologie en frontspeakers. De moderne technologie is erop gericht om de veiligheid van omstanders te waarborgen.

Naast deze innovatieve technologie, toonde Kia tijdens de CES 2018 haar nieuwste HMI-technologie, de eerste stappen naar autonoom rijden en een 5G-verbinding in de auto. De slimme HMI technologie zorgt ervoor dat je onder andere het infotainmentsysteem, de airco en verwarming via aanrakingen en gebaren kunt sturen.

Actieradius Kia e-Niro 2018

De Kia e-Niro heeft een 64 kWh accupakket en is voorzien van een 150 kW elektromotor. Volgens de NEDC-testnorm heeft de 100% elektrische auto een actieradius van ruim 500 kilometer. In de praktijk verwachten wij dat dit neerkomt op een realistische actieradius van circa 300 tot 380 kilometer.

Kia e-Niro in de showrooms in 2018

De verwachting is dat de Kia e-Niro dit jaar nog (!) in de showrooms zal staan. Dit communiceert het Koreaanse automerk op haar eigen website. Kia heeft over de vanafprijzen nog niets bekend gemaakt, maar wij verwachten dat deze spoedig zullen volgen. Wij verwachten dat deze volledig elektrische auto het goed zal gaan doen bij zakelijke rijders door onder andere de actieradius en de gunstige bijtelling van slechts 4 procent.

Lees hier ons testverslag van de reguliere Kia Niro

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *