Audi e-tron alvast te reserveren

Onlangs kondigde Audi de 100 procent volledig elektrische auto aan: de Audi e-tron. De volledig elektrische SUV is vanaf nu te reserveren en de vanafprijs is bekend. De auto schept hoge verwachtingen met een actieradius van meer dan 500 kilometer en een acceleratie van 0 naar 100 in slechts 4,6 seconden. Dit jaar start Audi met productie van de Audi e-tron in Brussel. Eind 2018 is de volledig elektrische SUV te bestellen en de verwachting is dat de Audi e-tron begin 2019 in Nederland leverbaar zal zijn.

Vanafprijs Audi e-tron

Tijdens de Autosalon van Genève presenteerde Audi een vijfdeurs gecamoufleerde prototype. Onlangs maakte Audi bekend dat de Audi e-tron met een vanafprijs van 82.500 euro in de showrooms zal staan. Dit bedrag is inclusief rijklaarmaakkosten, recyclingsbijdrage en leges. Vanaf eind 2018 is de auto te bestellen, maar geïnteresseerden kunnen vanaf nu de 100 procent volledig elektrische auto alvast reserveren via de website van Audi. Vervolgens vraagt Audi om de reservering te bevestigen en om aan een bedrag van 2000 euro te voldoen.

Audi gaat hiermee de concurrentie aan met de 100 procent volledige SUV van Jaguar, de Jaguar I-Pace. Beide autofabrikanten communiceren namelijk met dezelfde vanafprijs. Maar dat is niet het enige wat de SUV’s met elkaar gemeen hebben. De Jaguar I-Pace heeft een actieradius van 480 kilometer (WLTP), een vermogen van 400 pk en opladen kan binnen 40 minuten bij een 100 kW DC-snellaadstation. Toch is Jaguar al een stapje verder, want de Jaguar I-Pace is al te configureren en te bestellen.

Actieradius Audi e-tron

Audi e-tron

De auto schept hoge verwachtingen met drie elektromotoren waaronder één bij de voorwielen en twee bij de achteras. De Audi e-tron heeft een systeemvermogen van 320 kW en accelereert in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 kilometer. Bovendien haalt de 100 procent volledig elektrische SUV een topsnelheid van 210 kilometer en heeft de Audi e-tron een actieradius van meer dan 500 kilometer (NEDC). Opladen kan binnen 30 minuten bij een 150 kW snellaadstation.

Levering Audi e-tron in 2019

Audi e-tron

Onlangs is de Audi e-tron zijn laatste testfase ingegaan en alle ontwikkelingen zijn op de voet te volgen via de website van de campagne ‘road to zero’. Door de combinatie van ruimte, comfort en de actieradius is er door heel Europa veel belangstelling voor de Audi e-tron. Exact om die reden verwachten wij dat de 100 procent volledige SUV het ook goed gaat doen bij de zakelijke rijder. Met de Audi e-tron zet Audi de eerste stap naar een emissieloze toekomst.

Dit jaar start Audi met de productie van de 100 procent volledig elektrische auto. Dit betekent dat de Audi e-tron in 2019 leverbaar zal zijn. Wij zijn razend benieuwd en hebben hoge verwachtingen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *