Update productie Tesla model 3 en Tesla model Y in productie in 2019

In het artikel van gisteren spraken we over de meest populaire leaseauto’s van maart 2018. Daarin kwam naar voren dat de Tesla model S de meest populaire 100% elektrische leaseauto van de afgelopen maand in Nederland is. Wij verwachten dat 2019 ook een goed jaar zal zijn voor Tesla. Niet alleen verwachten wij in 2019 de Tesla Model 3 in Nederland, het nieuwe model is deze week al voor het eerst op de Nederlandse snelwegen gespot! In hetzelfde jaar start Tesla ook met de productie van de Tesla model Y: een 100% elektrische SUV.

Update productie Tesla model 3

Onlangs gaven wij jullie een update over de productie van de Tesla model 3 en wanneer wij de Tesla model 3 in Nederland kunnen verwachten. De afgelopen tijd ging het productieproces van het nieuwe model niet zonder slag of stoot. Elon Musk twitterde vorige week het volgende over de productie(vertraging) van de Tesla model 3:

Yes, excessive automation at Tesla was a mistake. To be precise, my mistake. Humans are underrated.

Bron: Twitter Elon Musk 

Elon kondigde vorige week aan dat zij de menselijke arbeid in het productieproces iets onderschat hebben. Vandaag kondigde Tesla aan dat zij de productie van de Tesla model 3 tijdelijk stilleggen, om een goede balans te vinden tussen automatisering en menselijke arbeid. Dit is de tweede keer voor Tesla dat zij de productie tijdelijk stilleggen. De verwachting is dat zij na vijf dagen weer verdergaan met de productie.

Productie Tesla model y in 2019

Naast de Tesla model 3, heeft Tesla aangekondigd in 2019 te gaan starten met de productie van de Tesla model Y in de Fremont fabriek. De exacte productieplannen die Tesla heeft met het nieuwe model, onthult de autofabrikant in de komende drie tot zes maanden, aldus Elon Musk. In augustus 2017 hebben we al een glimp mogen opvangen van de 100% elektrische SUV. Toen kondigde Tesla aan dat het nieuwe model gebouwd wordt op een geheel nieuw platform. Deze plannen zijn gewijzigd, want de Tesla model Y wordt gebouwd op het bestaande platform van de Tesla model 3. Dit is een bewuste keuze van Tesla om het productieproces te versnellen en makkelijker te maken.

Tesla model S of Tesla model X leasen?

Kun jij niet wachten tot de Tesla model 3 of Tesla model Y? Vanwege de gunstige bijtelling van 4% over de gehele fiscale waarde in 2018 is het voor de zakelijke rijder interessant om dit jaar nog te kiezen voor een Tesla model S of een Tesla model X. Je kunt hier heel gemakkelijk jouw Tesla model S of Tesla Model X online configureren.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat de Tesla model 3 en Tesla model Y beschikbaar zullen zijn in Nederland en geven jou een update zodra er meer bekend is. Voor welke Tesla zou jij gaan? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *