Introductie Audi e-tron in september 2018

In een eerder stadium heeft Audi de vanafprijzen en het interieur van de eerste volledig elektrische Audi al onthuld, maar de datum van de marktintroductie is inmiddels ook bekendgemaakt. Het aftellen is begonnen, de Audi e-tron maakt op 17 september in San Francisco zijn debuut. Begin 2019 (helaas niet meer in 2018, vanwege de veranderende fiscale bijtelling) kunnen wij de volledig elektrische Audi in de showrooms in Nederland verwachten. 

Onthulling Audi e-tron in september 2018

Wij staan te popelen om het debuut van de Audi e-tron. Onlangs onthulde Audi het interieur van de volledige elektrische Audi e-tron en de auto is ook in Nederland al te reserveren. Op 17 september 2018 (lokale tijd) in San Francisco vindt de wereldpremière van deze eerste volledige elektrische Audi plaats. Vanwege het tijdsverschil betekent dit dat de Audi e-tron bij ons op 18 september 2018 zijn debuut zal maken.

Actieradius Audi e-tron

Volgens de nieuwe WLTP-testnorm heeft de Audi e-tron een actieradius van 400 kilometer. De verwachting is dat dit in de praktijk neer zal komen op ongeveer 300 tot 350 kilometer. Dit is afhankelijk van je rijstijl, weersomstandigheden en het gebruik van de airco.

Opladen Audi e-tron

De eerste volledige elektrische Audi is geschikt voor de snelladers met een capaciteit van 150 kW. Bij een ‘high-power’ oplaadpunt is de Audi e-tron in ongeveer 30 minuten weer volledig opgeladen. De volledig elektrische SUV kun je thuis binnen 4,5 uur opladen met een vermogen van 22 kW. Audi maakt gebruikt van het zogeheten connect laadsysteem en HEMS. Met dit systeem wordt de Audi e-tron opgeladen op de momenten dat de elektriciteit het goedkoopst is. Daarnaast houdt het systeem ook rekening met andere factoren zoals de batterijstatus en het moment dat je weer moet vertrekken.

Audi e-tron leasen

De Audi e-tron kunnen wij in 2019 in de showrooms in Nederland verwachten. Met de komst van deze volledig elektrische SUV, betekent dit voor 2019 concurrentie voor onder andere de Jaguar I-pace en de Tesla model S en de Tesla model X. De Audi e-tron heeft een vanafprijs van 82.500 euro en is nu alvast te reserveren (tegen een aanbetaling).

Netto bijtelling Audi e-tron in 2019

Vanwege het feit dat de regels rondom bijtelling in 2019 veranderen, betekent dit dat je over de eerste 50.000 euro 4% bijtelling betaalt en 22% over het resterende bedrag. Configureer je een Audi e-tron van 100.000 euro, dan betekent dit dus in totaal 13% fiscale bijtelling. Uitgaande van het hoogste belastingtarief, komt dit netto neer op circa 563 euro per maand (87 euro over de eerste 50.000 en 476 euro over de tweede 50.000 euro).

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *