Interieur Audi e-tron onthuld

Vorige week onthulde Audi het interieur van de eerste volledig elektrische Audi: de Audi e-tron. Het design van de Audi e-tron was al eerder onthuld, maar het automerk had tot dusver nog niets bekendgemaakt over het interieur. De verwachtingen voor deze volledig elektrische SUV zijn hoog, maar ook met het interieur maakt Audi deze verwachtingen meer dan waar. Het interieur oogt luxe, biedt voldoende ruimte en is voorzien van tal van opties. De Audi e-tron kunnen wij begin 2019 in de showrooms in Nederland verwachten, maar de volledig elektrische SUV van Audi is (tegen een aanbetaling) nu alvast te reserveren.

Interieur Audi e-tron

Audi e-tron

Audi e-tron
Niet alleen het design van de volledig elektrische SUV is prachtig, ook het interieur van de Audi e-tron spreekt voor zich. Allereerst biedt de auto voldoende ruimte. De auto is 4,9 meter lang, 1,93 meter breed en 1,6 meter hoog, waardoor je kunt gemakkelijk met zijn vijven kunt genieten van een comfortabele rit. Audi heeft gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen en dat is te zeker terug te zien. Audi combineert luxe, de ruimte en technologie op een perfecte manier.

De Audi e-tron is voorzien van een Interactive Display waar je de relevante rij-informatie op kunt bekijken. Zoals de actuele actieradius, waarmee je goed in de gaten kunt houden hoeveel kilometer je kunt rijden. Maar dat is niet alles, de Audi e-tron is echt voorzien van de nieuwste, moderne technologie. Tijdens het rijden kun je genieten van je favoriete muziek via het Bang & Olufsen 3D Premium Sound System. De volledig elektrische SUV heeft twee schermen van 10,1 en 8,6 inch. Het bovenste scherm kun je via touchscreen bedienen om je telefoon te koppelen en je navigatiesysteem in te stellen. Via het kleinere scherm kun je onder andere de airco en andere comfortfuncties naar eigen voorkeur instellen.

Actieradius Audi e-tron

Audi e-tron

De Audi e-tron heeft drie elektromotoren en een actieradius van ruim 500 kilometer (NEDC). De volledig elektrische SUV gaat van 0 naar 100 in slechts 4,6 seconden. De auto is op te laden via het snellaadstation binnen 30 minuten weer volledig opgeladen. Via het MMI-systeem en via de Audi-app kun je gebruikmaken van de e-tron routeplanning. De routeplanning werkt via het navigatiesysteem en geeft de actuele status van de actieradius weer. Deze planning wordt ook continu aangepast aan de omstandigheden zoals het laadniveau, verkeerssituaties en de planning geeft de laadtijd van de beschikbare oplaadpunten weer.

Audi e-tron: levertijd & vanafprijs

De volledig elektrische SUV van Audi heeft een vanafprijs van 82.500 euro. Vanaf eind 2018 is de Audi e-tron te bestellen, maar de auto is nu alvast te reserveren. Begin 2019 kunnen wij de eerste volledig elektrische SUV van Audi in Nederland verwachten.

Audi e-tron leasen

Wil je de Audi e-tron graag leasen? Vanwege het feit dat in 2019 de regels veranderen als het gaat om bijtelling voor elektrische auto’s, betaal je voor de Audi e-tron 4% bijtelling over de eerste 50.000 euro (fiscale waarde) en 22% bijtelling over het resterende bedrag. Reken je met een prijs van circa 90.000 euro (vanafprijs 82.500 euro + 7.500 euro aan opties), dan kom je dus gemiddeld uit op een bijtelling van ongeveer 12%.

Ondanks dat levering in 2018 in Nederland niet gaat lukken, verwachten wij dat de eerste volledig elektrische SUV van Audi in 2019 het goed gaat doen onder de zakelijke rijder en daarmee de concurrentie met de Jaguar I-Pace en de Tesla model S en de Tesla model X aangaat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.