Meest populaire leaseauto’s augustus 2018

Afgelopen maand zijn er wederom heel wat nieuwe leaseauto’s op naam gezet. In augustus zijn er maar liefst 21.272 nieuwe leaseauto’s geregistreerd. Vergeleken met de maand juli, toen zijn er 14.505 leaseauto’s op naam gezet, is dit aantal flink toegenomen. De economie trekt alsmaar aan en ook zien wij iedere maand een toename in het aantal elektrische auto’s. In dit artikel geven wij een overzicht van de top 10 meest populaire leaseauto’s en de top 8 meest populaire elektrische leaseauto’s van augustus.

Top 10 populaire leaseauto’s augustus 2018

Als je kijkt naar de top 10 meest populaire leaseauto’s, dan staat Volkswagen op de eerste en tweede plek met de Volkswagen Up! en Volkswagen Polo. De derde plek wordt bezet door de Renault Clio Estate. Wederom een goede maand voor Volkswagen, in juni stonden beide auto’s namelijk ook in de top drie. Hieronder vind je een volledig overzicht van de top 10 meest populaire leaseauto’s in augustus 2018.

 1. Volkswagen Up!
 2. Volkswagen Polo
 3. Renault Clio Estate
 4. Opel Astra Sports Tourer
 5. Ford Fiesta
 6. Renault Clio
 7. Kia Picanto
 8. Renault Megane Estate
 9. Peugeot 208
 10. Nissan Qashqai

Top 10 populaire elektrische leaseauto’s augustus 2018

Augustus was wat betreft het aantal nieuwregistraties voor de elektrische auto’s ook goede maand. In augustus zijn er 1.683 nieuwe elektrische leaseauto’s geregistreerd. Dit aantal is flink toegenomen, in de maand daarvoor zijn er 1.118 nieuwe elektrische leaseauto’s op naam gezet. In totaal rijden er nu 31.797 elektrische auto’s in Nederland.

Van het totale aantal nieuwregistraties in augustus 2018 is maar liefst 4,10% volledig elektrisch. Opvallend is dat de Tesla model S en Tesla model X qua registraties, vergeleken met de maand juli, zijn verdubbeld. In het overzicht hieronder de top 8 meest populaire elektrische leaseauto’s van augustus 2018. 

 1. Tesla model S
 2. Nissan Leaf
 3. Tesla model X
 4. Hyundai IONIQ EV
 5. BMW i3
 6. Volkswagen E-Golf
 7. Opel Ampera-e
 8. Renault Zoe
 9. Renault Kangoo Z.E.
 10. Nissan E-NV200

Opvallend is dat er in de maand augustus 2018 slechts 3 nieuwregistraties zijn van de Jaguar I-Pace. In totaal komt het aantal Jaguar I-Paces nu op slechts 38 in heel Nederland. Jaguar heeft in de komende maand dus nog flink wat Jaguar I-Paces die moeten worden uitgeleverd.

Op dit moment is Tesla een van de meest populaire elektrische auto’s. Met de komst van de Jaguar I-Pace en gezien het feit dat de Hyundai Kona Electric langzamerhand wordt uitgeleverd, verwachten wij dat dit lijstje er over een aantal maanden heel anders uitziet.

Bovenstaande cijfers zijn op basis van VWE/CARmonitor en RVO. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *