Dit is er bekend over de Kia e-Niro: actieradius en garantie

Kia heeft tijdens ‘The 5th International Electric Vehicle Expo’ in het Zuid-Koreaanse Jeju de eerste foto’s van de volledig elektrische Kia e-Niro gepresenteerd. De Kia e-Niro beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs in oktober dit jaar. Volgens Kia wordt sportiviteit en veelzijdigheid gecombineerd met gebruiksgemak en een aantrekkelijk design.

Kia Niro EV

De nieuwe Kia e-Niro is, samen met de populaire Hyundai Kona Electric, één van de eerste volledig elektrische crossovers in Europa. De auto is ontworpen door de designcentra van Kia in Californië en Namyang in Korea.

Design Kia e-Niro

Het design is geïnspireerd op de Niro EV Concept, die Kia tijdens de 2018-editie van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas begin dit jaar presenteerde. Het productiemodel heeft een aantal bijzondere kenmerken, zoals de exclusieve grille, futuristische luchtinlaten en pijlvormige LED-dagrijverlichting. De toelopende vorm van de raampartij van de auto – geïnspireerd op de ‘Clean and High-tech’-designfilosofie van Kia – benadrukt het ranke profiel van de Niro EV en de dik aangezette wielkasten.

Actieradius

De Kia e-Niro heeft een volledig elektrische aandrijflijn met onderdelen die specifiek voor deze elektrische crossover zijn ontwikkeld. Er is straks keuze uit twee accupakketten: Mid Range en Long Range. Het lithium-ion-polymeer accupakket van de Long Range-uitvoering heeft een capaciteit van 64 kWh en geeft de Niro EV een indrukwekkende actieradius van ruim 450 kilometer (WLTP) op één acculading. De 39,2 kWh-accu in de Mid Range-versie heeft een actieradius van ruim 300 kilometer (WLTP).

Zeven jaar garantie

De Kia e-Niro wordt straks verkocht met zeven jaar garantie – een termijn die geen enkele producent van volledig elektrische auto’s in Europa biedt. Meer informatie over de aandrijflijn en over de prijzen maakt Kia binnenkort bekend.

*Alle technische gegevens genoemd in dit persbericht zijn voorlopige cijfers en afhankelijk van verdere ontwikkeling en homologatie. De actieradiuscijfers zijn berekend op basis van de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) meetmethode. Cijfers kunnen nog veranderen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *