Alles wat je moet weten over de Lightyear One

De Lightyear One is een 100% elektrische auto die zichzelf via zonne-energie oplaadt. De Eindhovense start-up Lightyear is volop bezig met de ontwikkeling van deze elektrische auto. De Lightyear One is uitgerust met zonnepanelen. Afhankelijk van het accupakket heeft de Lightyear one een actieradius tussen de 400 en 800 kilometer. In Nederland is het mogelijk om jaarlijks zo’n 20.000 kilometer op zonne-energie te rijden met de Lightyear One.

De Lightyear One is verkrijgbaar vanaf 119.000 euro en is alvast te reserveren (tegen een aanbetaling van 19.000 euro) via de website van de Eindhovense start-up. De elektrische auto wordt in 2021 in Europa uitgebracht.

Lightyear One: elektrische auto op zonne-energie

De Lightyear One is net zoals de Sion een 100% elektrische auto met zonnepanelen. De elektrische auto laadt zichzelf op via zonne-energie waarbij oplaadpunten en het opladen van de elektrische auto tot de verleden tijd behoren. Tenminste, het is alsnog mogelijk om de auto op te laden, maar het is niet meer noodzakelijk. De zonnepanelen bevinden zich op het dak van de Lightyear One. Hoeveel kilometers je kunt rijden met de elektrische auto is uiteraard grotendeels afhankelijk van het klimaat van het land en het seizoen.

Vanafprijs Lightyear one

De Lightyear One heeft niet het goedkoopste prijskaartje. De Lightyear One heeft een vanafprijs van 119.000 euro. De elektrische auto is qua prijs vergelijkbaar met een Tesla Model S, Tesla Model X en Jaguar I-Pace. Naast de Lightyear One komt de Duitse start-up Sono Motors ook met een elektrische auto met zonnepanelen. Qua prijs zijn beide auto’s niet echt met elkaar te vergelijken. De Sion is vele malen goedkoper met een vanafprijs van 16.000 euro (exclusief batterij).

De elektrische auto is te reserveren via de website van Lightyear. Bij een reservering moet je wel rekening houden met een aanbetaling van 19.000 euro.

Actieradius Lightyear One

De 100% elektrische auto laadt zichzelf op door middel van zonne-energie. De zonnepanelen bevinden zich op het dak van de Lightyear One. Hoeveel kilometers je op zonne-energie kunt rijden is afhankelijk van onder andere van het klimaat en het seizoen. In Nederland kun je op jaarbasis zo’n 20.000 kilometer rijden met de Lightyear One. Afhankelijk van het accupakket heeft de elektrische auto een actieradius tussen de 400 en 800 kilometer.

Opladen Lightyear One

Naast het opladen via zonne-energie is het ook mogelijk om de elektrische auto op te laden via het stopcontact, openbare oplaadpunten en het snellaadnetwerk. Via het stopcontact is de Lightyear One binnen één uur (3.7 kW) weer voor 40 kilometer opgeladen. Bij een oplaadpunt (10 kW) heeft de elektrische auto binnen het uur weer 110 kilometer extra range.

Lightyear One in 2021 in Nederland

Begin 2020 worden er 10 speciale edities, de Signature Editions, (aanbetaling 119.000 euro) uitgebracht. Aan het einde van 2020 volgen er 100 Pioneer Editions (aanbetaling 4.000 euro). In 2021 volgt de Lightyear One in Nederland.

Tot nu toe is het nog niet mogelijk om de Lightyear One in het echt te bewonderen. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om tekeningen van het design en een 3D model in virtual reality te bekijken. De Eindhovense start-up geeft aan dat de elektrische auto ruimte biedt voor vijf personen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *