Sion van Sono Motors krijgt iets duurder prijskaartje

De Sion, de eerste elektrische auto van de start-up Sono Motors, krijgt waarschijnlijk toch een iets duurder prijskaartje. Sono Motors liet in eerdere berichtgeving weten dat zij de prijs voor de batterij van de elektrische auto schatten op zo’n 4.000 euro. Sono Motors is hier onlangs op teruggekomen. De start-up heeft aangekondigd dat zij de prijs voor de 35 kWh-batterij van de elektrische auto schatten op zo’n 9.500 euro. De vanafprijs van de elektrische Sion komt neer op zo’n 16.000 euro. Deze prijs is exclusief de batterij.

Vanafprijs van de elektrische Sion

Inmiddels zijn er zo’n 8.806 reserveringen voor de Sion. Deze elektrische auto van Sono Motors is redelijk uniek door zijn gunstige vanafprijs van 16.000 euro. Hier komen de batterijkosten nog wel overheen. Sono Motors heeft onlangs aangegeven dat de Sion een accupakket van 35 kWh krijgt en de prijs voor de batterij neerkomt op zo’n 9.500 euro. Eerder werd de batterij van de Sion geschat op zo’n 4.000 euro. Sono Motors geeft aan dat de prijsverhoging te maken heeft met de groeiende EV-markt en de prijs van de zonnepanelen die de afgelopen tijd niet zijn gedaald. Ondanks de prijsverhoging is de prijs van de Sion alsnog behoorlijk gunstig, ter vergelijking met de concurrentie.

Actieradius van de Sion

Uniek aan deze elektrische auto is dat de Sion op te laden is via zonnepanelen. Hiermee kan dagelijks maximaal voor ongeveer 28km worden opgewekt. De zonnepanelen bevinden zich op het dak, aan de zijkanten en op de motorkap. Als je de Sion ziet rijden, dan zijn de zonnepanelen ook eigenlijk niet te missen. De Sion heeft een actieradius van ongeveer 250 kilometer.

De Sion in Nederland

De Sion was afgelopen september en oktober op verschillende plekken in Nederland te bewonderen. Uiteraard waren wij hierbij ook bij aanwezig om een eerste glimp van de Sion op te vangen. Wat de Sion zo bijzonder maakt zijn onder andere de vanafprijs, de zonnepanelen, het groene luchtfilter in het interieur en tot slot het grote display.

De Sion in productie in 2019

Ben je geïnteresseerd in de Sion? Via de website van Sono Motors is de Sion te reserveren (tegen een aanbetaling van 500 euro). De verwachting is dat de Sion in de tweede helft van 2019 in productie gaat. Wij zijn heel benieuwd wanneer wij deze bijzondere elektrische auto daadwerkelijk in Nederland kunnen verwachten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.