Volvo XC40 auto van het jaar

Op de autosalon van Genève werd afgelopen week bekend dat de nieuwe Volvo XC40 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2018. De vakpers is enthousiast over de nieuwe XC40 vanwege het doordachte concept, het ruime interieur met handige opbergmogelijkheden en de hoge standaard aan veiligheidsvoorzieningen.

Eerste winst voor Volvo

Het is voor het eerst dat Volvo deze prestigieuze onderscheiding wint. Vorig jaar won de Peugeot 3008 de titel. De Volvo XC40 is de eerste Volvo in het snelgroeiende segment van de compacte premium SUV.

Volvo XC40 leaseauto bij uitstek

Volvo XC40 lease

Wij vinden de Volvo XC40 een leaseauto bij uitstek. Allereerst het segment: we zien dat de compacte premium SUV een erg geliefd segment is onder leaserijders. Ook de concurrenten van de Volvo XC40 doen het goed, bijvoorbeeld de Volkswagen Tiguan, de Mazda CX-5, de Audi Q3 en de BMW X1. De Volvo XC40 heeft een mooie hoge instap, tijdens het rijden heb je veel overzicht en je kunt ontzettend veel spullen kwijt. De auto biedt erg veel ruimte. De auto rijdt erg soepel en is voorzien van tal van digitale ‘snufjes’: zo kun je bijvoorbeeld je smartphone draadloos opladen.

Leuk feitje: er zijn 120 gezinnen geïnterviewd voorafgaand aan het ontwerp van de auto en hier zijn enkele leuke en verrassende designkeuzes uit naar voren gekomen. Van functionele opbergvakken en een tassenhaakje tot een ‘duo-plek’ om twee smartphones neer te kunnen zetten. Ook aan de veiligheid van de XC40 is gedacht, alle uitvoeringen van de auto zijn voorzien van het zogenaamde ‘City Safety’-pakket. Dit pakket detecteert voetgangers, fietsen en grote dieren en bevat een botswaarschuwing, automatisch remmen (de auto grijpt in op het moment dat je zelf niet remt) en lane assist.

Volvo XC40 leasen & bijtelling

Volvo XC40 leasen

De auto is verkrijgbaar vanaf 39.975 euro. In 2018 betaal je 22% bijtelling voor het privé-gebruik van de auto. Voor de Volvo XC40 is de netto bijtelling dus vanaf 299 euro (op basis van 40,85% bij een inkomen in schijf 2 of schijf 3).

De auto is per direct te bestellen en staat vanaf nu trots voorzien van de titel ‘Auto van het jaar 2018’ in de Nederlandse showrooms.

Elektrische Volvo XC40

De Volvo XC40 die nu in de showrooms staat, is voorzien van een benzine of dieselmotor. Er gaan geruchten dat in een later stadium een volledig elektrische Volvo XC40 zal volgen. Als we de geruchten moeten geloven, dan wordt de Volvo XC40 de allereerste volledig elektrische Volvo. Naar verwachten zal de elektrische Volvo XC40 in 2019 verschijnen,

3 reacties

 1. onno versteeg op zegt:

  jammer dat het geen elektrische is. en officieel is er zelfs nog geen hybride. dan loop je anno 2018 wel achter.

  • Hilda Boerma op zegt:

   Hallo Onno,
   Er komt op termijn een volledig elektrische Volvo XC40! Helaas moeten we daar nog wel eventjes op wachten.
   Groet, Hilda

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *