Volvo komt in 2020 met volledig elektrische Volvo XC40

In 2020 komt Volvo met de eerste volledig elektrische Volvo: de Volvo XC40. Alle automerken zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van elektrische auto’s. Volvo kan wat dat betreft niet achterblijven. Tot nu toe was er nog vrij weinig bekend over de eerste elektrische auto van Volvo. Het automerk geeft aan dat zij binnen een aantal weken meer bekendmaken over de Volvo XC40 Electric.

Op 16 oktober 2019 kan het publiek voor het eerst kennis maken met de 100% elektrische Volvo XC40. De verwachte levertijd van de Volvo XC40 Electric is in 2020.

Design elektrische Volvo XC40

We zitten er met smart op te wachten. De onthulling van de eerste volledig elektrische auto van Volvo. Volvo houdt het wat dat betreft wel spannend, het automerk heeft namelijk nog geen enkele foto van de elektrische auto vrijgegeven. Waarschijnlijk zal de elektrische auto veel overeenkomsten hebben met de modellen met een verbrandingsmotor. De Volvo XC40 is, net zoals de andere modellen met verbrandingsmotor, een van de veiligste auto’s die Volvo ooit gemaakt heeft. Om de veiligheid te waarborgen heeft Volvo de structuur van de voorzijde van de auto compleet opnieuw ontworpen.

Accupakket + actieradius Volvo XC40 Electric

De accu’s van de elektrische auto zitten in een soort van veiligheidskooi. Dit om de passagiers en de accu’s te beschermen. Net zoals vele andere elektrische auto’s, heeft Volvo ook gekozen om het accupakket in de bodemplaat te verwerken. Dit komt de wegligging van de Volvo XC40 Electric ten goede. Overigens wordt de elektrische Volvo gebouwd op het zogeheten CMA-platform. Dit platform is exact hetzelfde platform als waar de Polestar 2 op gebouwd wordt. Het zou dus heel goed kunnen dat Volvo XC40 Electric een soort gelijke aandrijflijn krijgt als de Polestar 2.

Helaas heeft Volvo verder nog niets gecommuniceerd over het daadwerkelijke accupakket en de actieradius. Er wordt gespeculeerd dat de Volvo XC40 Electric een accupakket krijgt van 78 kWh. Mocht de elektrische Volvo ook daadwerkelijk dit accupakket krijgen, dan zou dit betekenen dat de elektrische auto een actieradius krijgt van ongeveer 400 kilometer. Wij verwachten dat Volvo in de komende weken naar de onthulling hier officieel meer bekend over gaat maken.

Volvo XC40 leasen

Heb je interesse in het leasen van de Volvo XC40 Electric? De verwachte levertijd van de Volvo XC40 is begin 2020. Helaas betekent dit ook dat je als zakelijke rijder geen gebruik meer kunt maken van de 4% bijtelling tot 50.000 euro. Vanaf januari 2020 veranderen de bijtellingsregels. Met ingang van 1 januari betaal je 8% bijtelling over de eerste 45.000 euro. Dit is onlangs officieel bekendgemaakt tijdens Prinsjesdag 2019.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *