Leaseauto getest | Auto van het jaar: Peugeot 3008

Afgelopen week hebben we de Peugeot 3008 uitgebreid mogen testen. De auto van het jaar stond ruim anderhalve week bij ons op de stoep. En dat was geen straf. Het is namelijk geen lelijke auto. Integendeel zelfs; de auto is bijzonder fraai vormgegeven. Is de 3008 in z’n geheel een goede auto en de titel ‘auto van het jaar’ waardig? Dat lees je hier.

De nieuwe Peugeot 3008

De nieuwe 3008 is een compleet andere auto dan z’n voorganger. Zelfs de aanduiding is anders. Was de 3008 eerst nog een MPV, nu valt het model binnen de SUV-categorie. Als het aan ons ligt de juiste keuze. De moderne en strakke belijning is één van de grootste positieve factoren van de Peugeot. Opeens is het echt een leuke auto om te zien.

Onze review van de Peugeot 3008

Ook in de auto is het goed toeven. Het interieur doet luxe aan. Het innovatieve instrumentenpaneel is goed af te lezen en bovendien geheel naar eigen voorkeur te personaliseren. Als bestuurder heb je echt het idee dat je in een cockpit zit, wat bijdraagt aan de rijbeleving. Het dashboard is volledig uitgevoerd met zachte materialen en de stoelen zitten erg goed. Achterin is er bovendien meer dan genoeg ruimte voor drie kinderen of volwassenen.

Het typische kleine stuurtje van Peugeot is ook in het 3008 weer terug. Best even wennen, helemaal in zo’n grote auto. Toch stuurt het na een korte periode van aanvoelen en aftasten best goed. Dat heeft ook te maken met de wegligging van de Peugeot. Het model is vrij hard afgeveerd en helt dus weinig over in de bochten. Zo kun je er vlot mee sturen, en beweeg je je met zo’n grote auto soepel door het verkeer.

Over soepel gesproken; de 3 cilinder PureTech motor doet zijn werk heel behoorlijk. Geen enkel moment heb je het gevoel dat je vermogen tekort komt. Sterker nog, als je niet weet dat er een kleine motor in de auto zit, zul je het niet horen en voelen. Behalve daar waar het telt, namelijk aan de pomp. Positief! Kijk je vaak op het dashboard tijdens het rijden, dan zal het je opvallen dat de Peugeot erg graag wil dat je snel overschakelt. Zo snel zelfs dat je niet zelden 40 rijdt in z’n 4, en dat komt het rijplezier niet altijd ten goede. Gelukkig is de schakelindicator slechts een advies.

Ook qua kofferruimte doet de Peugeot 3008 het erg goed. De platte laadvloer maakt inladen erg gemakkelijk en omdat de auto vrij hoog is, zul je nauwelijks hoeven bukken om de boodschappentassen erin te schuiven. Heb je je handen vol? Dan is een beweging met je voet genoeg om de kofferbak te openen. Kleine dingetjes die een auto erg fijn maken om mee te leven.

Peugeot 3008: Auto van het jaar 2017

Samenvattend is de Peugeot 3008 met recht auto van het jaar. De auto doet simpelweg heel veel goed en is ten opzichte van z’n voorganger een hele verbetering! Als leaseauto zijn de Peugeot 3008 Blue Lease edities uitstekende keuzes.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *