Onthulling 100% elektrische Volvo XC40

Gisteravond heeft Volvo de eerste, volledig elektrische Volvo XC40 onthuld. De Volvo XC40 Recharge. Met deze naam wil Volvo de elektrische auto’s, en plug-in hybride auto’s onderscheiden van de rest van de modellen. We weten eindelijk meer over het design, accupakket en de actieradius. De 100% elektrische Volvo XC40 krijgt een 75 kWh accupakket en een actieradius van ruim 400 kilometer volgens de WLTP-testmethode.

Design elektrische Volvo XC40

De elektrische Volvo XC40 herken je direct aan de gesloten grille en de laadaansluiting. Voor de rest is het design van de Volvo XC40 Recharge gelijk gebleven aan de variant met benzinemotor.

De elektrische Volvo XC40 is de eerste, 100% elektrische auto van Volvo. De elektrische auto representeert de ambitie die Volvo heeft op het gebied van elektrificatie. In de komende vijf jaar wil het automerk ieder jaar een elektrische auto op de markt brengen.

“We have said this several times before: for Volvo Cars, the future is electric,” said Håkan Samuelsson, chief executive. “Today we take a major new step in that direction with the launch of our fully electric XC40 and the Recharge car line.”

Moderne technologie elektrische Volvo XC40

De Volvo XC40 Recharge is overigens de eerste auto van Volvo met een nieuw infotainmentsysteem van Google Android. Zo blijf je online verbonden door Google Maps, Spotify en de Google Assistent. Volvo geeft aan dat het systeem van Android volledig geïntegreerd is met de andere servicediensten van Volvo. Bovendien kun je de telefoon draadloos in de auto opladen.

Rijeigenschappen elektrische Volvo XC40

De volledig elektrische Volvo XC40 gaat van 0 naar 100 in slechts 4,9 seconden en heeft een vermogen van 408 pk. Vanwege de volledig elektrische aandrijflijn is het rijcomfort ongekend. De elektrische auto heeft de rijeigenschappen die we gewend zijn van Volvo gecombineerd met de stilte en rust door de elektromotor.

Actieradius elektrische Volvo XC40

Gelukkig heeft het automerk nagedacht over het accupakket, actieradius en het snelladen. Als we kijken naar het huidige aanbod en het aanbod elektrische auto’s in 2020, dan is het een must om concurrerend te blijven. De elektrische Volvo XC40 krijgt een 75 kWh accupakket en daarmee een actieradius van 400 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Waarschijnlijk zal de actieradius in praktijk neerkomen op ruim 380 kilometer. De elektromotoren bevinden zich in de voor- en achteras van de elektrische auto.

Opladen elektrische Volvo XC40

De 100% elektrische Volvo XC40 kun je bij openbare oplaadpunten, thuis of via het snellaadnetwerk opladen. Bij een openbaar oplaadpunt heeft de Volvo XC40 Recharge ruim 5,5 uur nodig.

Bij een snellaadstation zoals Fastned is de XC40 Recharge binnen 40 minuten weer voor 80% opgeladen. De elektrische Volvo XC40 heeft een maximaal snellaadvermogen van 150 kW. Overigens kun je binnen 10 minuten weer 100 km extra range opladen met de elektrische Volvo XC40.

Elektrische Volvo XC40 leasen

Heb je interesse in het leasen van de Volvo XC40? De Volvo XC40 Recharge is vanaf dit moment alvast online te reserveren en is leverbaar in acht kleuren. De Volvo XC40 Recharge wordt in 2020 op de Nederlandse markt uitgebracht. Helaas heeft Volvo nog niets bekendgemaakt over de overige specificaties en vanafprijzen van de volledig elektrische Volvo XC40.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *