Dagboek van een EV-rijder – Hoe werkt de Renault ZOE app?

Zoals in mijn eerdere blog beschreven, rijd ik sinds ruim een maand in mijn 100% elektrische Renault ZOE. Je kunt mijn eerste ervaringen met elektrisch rijden daar teruglezen. Ook na een volle maand elektrisch rijden ben ik nog altijd heel erg tevreden met mijn nieuwe Renault ZOE. Maar hoe dat nou precies werkt met de app, daar was ik nog niet helemaal uit. In deze blog vertel ik je over mijn persoonlijke ervaringen. Je kunt hier lezen hoe je de app moet installeren en wat de voordelen van het gebruik van de Renault ZOE Z.E. app zijn. 

Hoe installeer je de Renault ZOE Z.E. app?

Stap 1: Account aanmaken via Renault

Omdat ik niet precies kon vinden hoe de app werkt, heb ik het internet afgespeurd. Daar zag ik op verschillende fora dezelfde vraag tegenkomen, ik ben dus niet de enige niet meteen wist hoe dit werkt. Het boekje van de ZOE gaf alleen aan dat ik de Z.E. applicatie in het automenu van de navigatie zou vinden… nou mooi niet dus. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik allereerst een account moest aanmaken via www.services.renault-ze.com.

Stap 2: Activeringscode opvragen

Bij mij zat de crux in ‘de activeringscode’. Ik kon deze niet vinden (niet in het boekje en niet op de factuur), dus heb ik de dealer en uiteindelijk Renault Nederland gebeld. Bij Renault Nederland begreep de medewerker aan de lijn precies waar ik het over had en kon ook even meekijken aan de hand van het kenteken. Uiteindelijk was het allemaal heel logisch, de dealer moest het contract van mijn ZOE nog activeren. Heel goed geholpen dus! Na twee dagen werd ik gebeld dat alles was doorgevoerd en dat ik na maximaal 48 uur de app zou kunnen installeren en gebruiken.

Stap 3: De app installeren en gebruiken 

48 uur later…en ja hoor, de app doet het! Op de app zie je de range van de ZOE met het oplaadpercentage verschijnen. Je kunt er de airco inschakelen of een timer instellen, je ziet er de status van het opladen en je laadhistorie.

Voordelen van het gebruik van de Renault ZOE Z.E. app

Vanaf mijn werkplek op kantoor is de voortgang van het opladen via een app kunnen zien niet heel interessant, want als ik uit het raam kijk zie ik de ZOE staan en het lampje op de laadpaal vertelt me de status. Afgelopen week was ik echter op pad met ZOE en bij de High Tea kon ik ZOE pas een dorp verder aan de laadpaal zetten, en ze moest toch echt aan de lader, anders kwam ik niet thuis.

De app van The New Motion liet me zien waar ik een laadpaal kon vinden en of deze beschikbaar was. Bingo. Hup, de ZOE aan het stroom en vanaf het terras met m’n kopje thee en scones kon ik precies op de app zien dat ze flink aan het opladen was en dus genoot ik rustig van de high tea. We zaten heerlijk in het zonnetje, maar ZOE stond toch ook al 2 uurtjes in de zon. Voor vertrek heb ik even in de app de airco aangezet en 15 minuten later terug bij ZOE stapte ik in een heerlijk koele auto!

Toch geen overbodige luxe die Z.E. app van Renault!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.