Wanneer komt de elektrische MINI?

Een paar maanden geleden schreven wij al een artikel over de productie van de elektrische MINI in 2019. In 2017 kondigde BMW Group de MINI Electric Concept aan, in de loop van 2019 zal BMW Group deze volledig elektrische MINI officieel presenteren. Onlangs zijn er spyshots opgedoken van deze 100% elektrische MINI in de Oostenrijkse Alpen, waarbij we zelfs een eerste glimp van het interieur zien.

BMW Group ontwikkelt de elektrische MINI op basis van de driedeurs MINI. Dit wordt bevestigd door de foto’s. Met de elektrische MINI voegt BMW Group een populaire auto toe aan het beperkte aanbod van elektrische auto’s van dit moment. Het automerk houdt het nog wel spannend rondom de elektrische MINI. BMW Group heeft nog niets bekendgemaakt over het accupakket en de actieradius. Wij verwachten dat de actieradius te vergelijken is met de BMW i3. Zelfs een prijsindicatie van de elektrische MINI is tot dusver nog niet bekend.

Spyshots elektrische MINI in 2019

 

MINI staat bekend om haar design, de fijne en luxe afwerking en de kwalitatief, goede auto’s. Als je kijkt naar de elektrische MINI, dan maakt het automerk dit ook met de elektrische variant waar. De elektrische MINI (driedeurs) is bijna niet te onderscheiden van de conventionele modellen. Het automerk wil met de elektrische MINI laten zien dat het elektrische model ideaal is voor dagelijks gebruik in de binnenstad.

Als je het conceptmodel vergelijkt met de foto’s van de elektrische MINI, dan komt het design aardig met elkaar overeen. Toch oogt de elektrische MINI op de foto’s iets minder futuristisch en is daardoor minder snel te onderscheiden van de huidige modellen van MINI. Opvallend aan de grille is dat deze volledig is gesloten. Dit bevordert de actieradius.

BMW Group startte in 2008 met ontwikkeling van 100% elektrische MINI

BMW Group wil een echte voorloper zijn op het gebied van elektrisch rijden. In 2008 (je leest het goed!) zette BMW Group al een belangrijke stap richting elektrische mobiliteit. In dit jaar produceerde BMW Group 600 exemplaren (niet voor de massa te koop dus…) van de MINI E om ervaring op te doen. Met deze ervaring en kennis is BMW Group vervolgens begonnen aan de ontwikkeling van de BMW i3. Deze jarenlange kennis en ervaring zet BMW nu in voor de massaproductie van de volledig elektrische MINI, waarvan de productie vermoedelijk in 2019 start. Het is nog niet bekend wanneer we de auto in Nederland kunnen verwachten, al zegt het persbericht: “In 2019 vindt de marktintroductie plaats”, daarbij in het midden gelaten voor welke landen dit van toepassing is.

Elektrische MINI leasen in 2019

Wil je de elektrische MINI graag leasen? In 2019 wordt de 100% elektrische MINI (driedeurs) officieel gepresenteerd en dan zal er meer bekend worden gemaakt. Wat al wel bekend is, is dat de aandrijflijn van de elektrische Mini in de fabrieken in Beieren, Duitsland wordt geproduceerd. De 100% elektrische MINI wordt vervolgens gebouwd in de fabriek in Oxford, Groot-Britannië. Wij houden je uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *