BMW wil elektrische MINI produceren in China

De Duitse autofabrikant BMW heeft aangekondigd dat zij als voorloper op het gebied van elektrisch rijden nu ook de 100% elektrische MINI wil gaan produceren in China. BMW start in 2019 in Oxford met de productie van de eerste elektrische MINI en wil deze verder uitbreiden. De autofabrikant wil hiermee laten zien dat zij toekomst zien in het elektrisch rijden.

MINI Electric Concept

In 2017 kondigde BMW de MINI Electric Concept aan. De MINI staat bekend om zijn prachtige stijl en design. Bovendien rijdt de MINI fantastisch met zijn goede wegligging. Het rijden in een MINI is een ervaring op zich. De Duitse autofabrikant biedt met de MINI Electric Concept een prachtig concept aan: de combinatie van een MINI met elektrisch rijden.

Productie elektrische MINI

Voor de productie van de elektrische MINI heeft de Duitse autofabrikant de handen ineen geslagen met een lokale fabrikant Great Wall Motor. De productie in China moet een aanvulling worden op de productie van de elektrische MINI in Oxford in 2019. Dit geeft tevens aan dat BMW toekomst ziet in elektrisch rijden.

Verdere details zijn nog niet bekend, maar BMW en Great Wall Motors gaan om tafel om de plannen verder uit te werken. Daarnaast gaan zij op zoek naar een geschikte locatie in China.

Leasen elektrische MINI

Het is nog niet bekend wanneer BMW de volledig elektrische MINI op de markt brengt in Nederland. Wij verwachten dat dit in 2019 of 2020 zal plaatsvinden. Over vanafprijzen, leasetarieven en de actieradius is nog weinig bekend. De actieradius zal op zijn minste die van de BMW I3 benaderen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *