Volkswagen introduceert elektrische SUV

‘Wat Hyundai met de Hyundai Kona Electric kan, dat kunnen wij ook’. Dat moet Volkswagen gedacht hebben met de ontwikkeling van de volledig elektrische SUV: de Volkswagen I.D Roomzz.

Tijdens de internationale autoshow, Auto Shanghai 2019, (16 april t/m 25 april) kan het publiek voor het eerst kennismaken met deze elektrische SUV van Volkswagen. De elektrische Volkswagen I.D. Roomzz wordt in 2021 op de Chinese markt uitgebracht. Of de elektrische SUV ook naar Europa komt, is nog even de vraag.

Elektrische SUV voor Volkswagen


De Volkswagen I.D. Roomzz is het zesde, volledig elektrische model in de vloot van Volkswagen. De volledig elektrische SUV is vanaf dit moment op de Auto Shanghai 2019 in het echt te bewonderen. Of de ontwerpers zich hebben laten inspireren door de Hyundai Kona Electric is de vraag, maar daar lijkt het wel sterk op. Het design van de elektrische SUV heeft veel gelijkenissen met de Hyundai Kona Electric. De Hyundai Kona Electric is op dit moment een van de meest populaire elektrische auto’s, dus een slimme wat ons betreft. De Volkswagen I.D. Roomzz die in Shanghai staat, is weliswaar een conceptversie van het elektrische model.

Design + opties Volkswagen I.D. Roomzz

De elektrische SUV is ruim en verkrijgbaar in een vier- of zevenzits. Het automerk geeft aan dat de elektrische auto uitermate geschikt is voor zowel de hele familie als voor de zakelijke rijders.

De Volkswagen I.D. Roomzz is standaard rijk uitgerust. De auto beschikt over een digitale cockpit met onder andere een head-up display. De elektrische auto heeft een topsnelheid van 180 kilometer per uur en gaat van 0 naar 100 in 6.6 seconden.

Actieradius + opladen Volkswagen I.D. Roomzz

De Volkswagen I.D. Roomzz krijgt een accupakket van 82 kWh en een actieradius van 450 kilometer (WLTP). In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 400 kilometer. De elektrische SUV kan maximaal 150 kW snelladen. Binnen een halfuur is de elektrische auto weer voor 80% opgeladen. Uniek aan de Volkswagen I.D. Roomzz is dat de elektrische auto, naast de reguliere manier met een laadkabel, ook via inductie kan worden opgeladen. De elektrische SUV kan theoretisch gezien op level 4 volledig autonoom rijden door de ‘I.D. Pilot’ technologie.

Volkswagen I.D. Roomzz in 2021 op de Chinese markt

In 2021 beleeft de volledig elektrische SUV zijn debuut in China. Wij zijn heel benieuwd of het automerk de Volkswagen I.D. Roomzz ook in Europa gaat uitbrengen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *