Volkswagen steekt ruim twintig miljard in elektrisch rijden

Volkswagen heeft bekend gemaakt tussen 2018 en 2022 wereldwijd 22,8 miljard euro te investeren in elektrische mobiliteit, de ontwikkeling van nieuwe modellen en modulaire platforms. Dit doet Volkswagen met het oog op de Transform 2025+ strategie.

Productie Volkswagen I.D. in Zwickau vanaf 2020

Zo wordt de Volkswagen-fabriek in Zwickau omgebouwd tot een productiefaciliteit voor elektrische auto’s. Daarmee is ongeveer 1 miljard euro gemoeid. In Zwickau zal straks de Volkswagen I.D. van de band lopen. Het model komt in 2020 op de markt en is de eerste van een nieuwe generatie elektrische modellen die is gebaseerd op het nieuwe, modulaire MEB-platform.

Nieuwe MEB-platform

Het MEB-platform stelt Volkswagen in staat om voor de prijs van een vergelijkbare dieselauto elektrische voertuigen te bouwen met een actieradius tussen de 400 en 600 kilometer, snellaadcapaciteit en heel veel bruikbare binnenruimte. Op dit platform kan Volkswagen vele soorten auto’s bouwen, variërend van compacte auto’s tot grote zevenzitters.

In 2025 een miljoen elektrische Volkswagens

De nieuwe elektrische auto’s worden vrijwel tegelijkertijd gelanceerd in Europa, China en de Verenigde Staten. In 2020 worden er ongeveer 100.000 exemplaren van de Volkswagen I.D. gebouwd. Het doel is om in 2025 een miljoen elektrische Volkswagens te fabriceren.

Wil je nu al in een elektrische Volkwagen rijden? Op dit moment heeft Volkswagen alleen de e-Golf en de e-Up! op de markt. Die eerste heeft een actieradius van 300km NEDC.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.